Campings in Ierland zoeken

CAMPINGS IN IERLAND ZOEKEN

Een kampeervakantie in Ierland is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar met de prachtige natuur en uitgestrekte omgeving is dit zeker een fantastische keuze als kampeerbestemming. Trek met de camper door Ierland en geniet van al het moois dat het land je te bieden heeft. Aan de westkust vind je overweldigende kliffen, heuvels en gebergte. In het binnenland vind je veel rivieren en in de steden vind je natuurlijk echte Irish Pubs. Je kunt je reis door Ierland natuurlijk combineren met een bezoek aan Noord-Ierland, dat niet bij Ierland, maar bij het Verenigd Koninkrijk hoort. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Ierland

Kamperen in Ierland

Wanneer je door Ierland reist met je camper ervaar je het gevoel van ultieme vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wil en je komt prachtige ongerepte natuur tegen. Ook als je kiest voor een camping vlakbij een stad zit je meestal nog midden in de natuur. Aan de kust geniet je van prachtig uitzicht over de zee, in het binnenland vind je schilderachtige landschappen met prachtige meren en bergen. En met een camper kan je het allemaal combineren!

Soorten campings in Ierland

Langs de kust van Ierland vind je mooie campingparken en als je opstaat heb je direct uitzicht over de Atlantische oceaan. In heel Ierland vind je genoeg campings die zijn ingedeeld in vijf klassen; van één tot vijf sterren. Houd wel rekening met wisselende weersomstandigheden en zorg dat je zowel je regenjas als je zonnebril binnen handbereik hebt! Veel campings in Ierland zijn relatief klein, voor een optimaal gevoel van rust.

Bezienswaardigheden en activiteiten Ierland

Dublin

Dublin is de hoofdstad van Ierland en is een populaire bestemming voor stedentrips. Het ligt aan de oostkust van Ierland en staat onder andere bekend door de schrijvers en dichters uit de stad. Vooral de echte Irish Pubs zijn erg populair, maar Dublin heeft meer te bieden. Het is een levendige stad met veel uitgaansmogelijkheden en heerlijke restaurants. Daarnaast is Dublin twee keer uitgeroepen tot Europa’s meest vriendelijke stad door TripAdvisor!

Bekijk alle campings in Dublin

Cork

Cork is de op één na grootste stad van Ierland, alleen Dublin is groter. Cork ligt in het zuidoosten van Ierland en is een erg oude stad; in de 12e eeuw werd hier al gewoond en handelgedreven. Daardoor zijn er veel musea te vinden in Cork die de historie van de stad haarfijn uitleggen. Verder zijn er oude gebouwen te vinden met ieder hun eigen verhaal.

Guinness

Deze brouwerij in Dublin is de bekendste van Ierland en opende al in het einde van de 18e eeuw haar deuren. Het Guinness bier is hier geïntroduceerd en zo groot geworden dat het in heel Ierland (en inmiddels ook daarbuiten) te verkrijgen is. In de oude brouwerij kun je rondleidingen doen en op deze manier leer je alles over het bier en het brouwen.

Met de camper naar Ierland is altijd een goed idee!

Reis met de camper door Ierland voor een ultiem vakantiegevoel. Met een camper is de keuze helemaal aan jou: blijf langer op één plek of trek het hele land door. Ierland biedt genoeg mogelijkheden om je camper te plaatsen op verschillende camperparken. Daarnaast is er de mogelijkheid om de overtocht naar Noord-Ierland te maken. Ontdek het vrij kamperen met de camper en maak een heerlijke camperreis door Ierland!