Campings bij Saumur

CAMPINGS BIJ SAUMUR

Saumur is een lieflijk stadje aan de Loire en staat bekend om de wijnen die ervandaan komen. Het ademt nog altijd een middeleeuwse sfeer met het prachtige kasteel en het historische centrum. Hier kun je heerlijk wandelen en ondertussen genieten van de prachtige oude gebouwen die je tegenkomt. Vergeet ook je fiets niet, want langs de Loire zijn mooie fietsroutes te vinden. Klinkt een camping bij Saumur niet als de perfecte bestemming? Lees meer 

Kamperen bij Saumur

Stel je voor, na een wandeling langs de Loire zit je op een terras op het mooie zonovergoten Place Saint-Pierre in Saumur met een glas wijn in de hand. Is dat niet een mooi plaatje? Dit kun je werkelijkheid maken door naar een camping bij Saumur te gaan. Hier is het pas genieten van het echte Franse leven. Je hebt hier mooie musea, cultuur en geschiedenis. Kun je ook niet wachten? Boek nu je vakantie!

Bekijk alle campings in de regio Pays de la Loire

Soorten campings in Saumur

Er zijn voldoende opties voor mooie campings in Saumur. Aangezien het stadje langs de Loire ligt, zijn er mogelijkheden genoeg voor een camping aan het water. Wil je graag naar een grotere familiecamping met leuke voorzieningen voor de kinderen? Of heb je liever wat meer rust en natuur? Het kan allemaal geregeld worden.

Wat je zeker wilt zien

Saumur is een prachtige stad waar nog veel historische gebouwen te bezichtigen zijn. Ook aan musea hoeft het je niet te ontbreken. Maar wat is nou echt de moeite waard? Wij hebben het vast even voor je uitgezocht:

Cadre Noir

Ben je een paardenliefhebber? Dan mag je dit zeker niet missen. Dit is namelijk de oudste rijschool in Frankrijk. Hier kun je de manege bekijken, of naar het cavaleriemuseum gaan. Wat natuurlijk hoogtepunten zijn, zijn de demonstratie van de Franse dressuur en de galavoorstelling.

Place Saint-Pierre

Dit mooie plein in het centrum van Saumur moet je zeker even bezoeken. Hier kun je genieten van lekker eten en drinken op een van de terrasjes. Vooral in de avond is de sfeer hier erg aangenaam.

Kasteel van Saumur

Dit is het kenmerk van de stad Saumur. Het ligt op de top van een heuvel en is dus het eerste wat je ziet als je naar Saumur gaat. In het kasteel bevinden zich twee musea. Verder spreekt het voor zich dat je vanaf hier een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Musée des Blindes

Dit museum is gewijd aan tanks en andere pantservoertuigen. Het heeft zelfs de grootste collectie ter wereld, namelijk zo’n 900 voertuigen. De oudste tanks die er staan, komen uit de Eerste Wereldoorlog. Hier ben je dus wel een tijdje zoet.

Musée du Champignon

Ben je ook zo’n liefhebber van champignons? Of heb je altijd al willen weten hoe het telen ervan in zijn werk gaat? Hier kom je er alles over te weten. Je gaat de grotten in voor een rondleiding. En koop gelijk ook heerlijk verse champignons als je weer weggaat.

Boek gauw jouw ideale kampeervakantie!

Wil jij graag kamperen, van het Franse leven genieten en in middeleeuwse sferen vertoeven? Bij Saumur vind je geheid een camping naar je zin. Kijk bij ons aanbod en boek!