Campings in Argelès-sur-Mer

CAMPINGS IN ARGELÈS-SUR-MER

Het zonovergoten Argelès-sur-Mer, met de geliefde badplaats Argelès-Plage, ligt in het departement Pyrénées-Orientales en behoort tot het Zuid-Franse arrondissement Céret. Deze toeristisch trekpleister ligt ongeveer tien kilometer ten noorden van de Spaanse regio Catalonië. Om deze reden doet Argelès-sur-Mer dan ook bijzonder Spaans aan, met straatjes bomvol winkeltjes en gebouwen in allerlei kleuren. Een verblijf op een van de vele campings in Argelès-sur-Mer is dan ook de ideale reisbestemming voor iedereen die verlangt naar een zonvakantie. Lees meer 

Kamperen in Argelès-sur-Mer

Tijdens het kamperen op een van de campings in Argelès-sur-Mer zal je in ieder geval geen zonuren te kort komen. Breng je vakantie door aan een van de lange zandstranden, neem een duik in de schitterende helderblauwe zee, ontdek de haven bepakt met de beste restaurants, slenter over de promenade of breng een bezoekje aan buurland Spanje. Ook voor de liefhebber van watersport en de aanbidder van natuurschoon valt er genoeg te beleven op deze bestemming. Kortom, een reis naar Argelès-sur-Mer is voor ieder wat wils.

Bekijk alle campings in Zuid Frankrijk

Soorten campings in Argelès-sur-Mer

In en rondom Argelès-sur-Mer ligt een aanzienlijke hoeveelheid campings. Je hebt dan ook voldoende keus. De campings op deze reisbestemming staan er in het algemeen om bekend vrij groot en luxueus te zijn, maar je kunt hier ook je tijd spenderen op een kleine camping. Verblijf op een camping direct aan zee, een camping meer landinwaarts of een camping met een oogverblindend uitzicht over de Middellandse Zee. Kamperen in Argelès-sur-Mer bezorgt je sowieso een gedenkwaardige tijd.

Top 3 bezienswaardigheden in Argelès-sur-Mer

Omdat Argelès-sur-Mer een drukbezochte vakantiebestemming is, valt er vanzelfsprekend ook genoeg te beleven:

Église Notre-Dame del Prat

Beklim deze prachtige kerk met haar 34 meter hoge klokkentoren en geniet van het uitzicht over de stad.

Sentier du Littoral

Voor de wandelaar in hart en nieren het ideale uitstapje, een tien kilometer lange wandeling met als hoogtepunten onder andere het fort Saint-Elme en de windmolen van Collioure.

Luna Park

Dit pretpark voor alle leeftijden met diverse leuke attracties bezorgt je gewis een glimlach na een dagje bakken op het strand.

In de omgeving

Het valt zeker niet te betwisten dat er niet genoeg te ontdekken valt in Argelès-sur-Mer, maar ook buiten de grenzen van dit plaatsje kun je je hartje ophalen:

Collioure

Deze schilderachtige stad ligt aan de voet van de Pyreneeën en min of meer aan de grens met Spanje. Deze plek mag je simpelweg niet missen!

Château Valmy

Te vinden in het nabijgelegen stadje Valmy ligt dit pittoreske witte kasteel met rode dagen.

Têt Valley

Deze vallei is onderdeel van de Pyreneeën en beneemt je de adem met haar sensationele vergezichten en een aantal van de mooiste typisch Franse dorpjes.

Aqualand Saint Cyprien

Voor wanneer de temperaturen flink stijgen, iets dat regelmatig voorkomt in Argelès-sur-Mer, vertrek je naar dit waterpark voor een spetterende dosis plezier.

Cultuur, natuurschoon en zonnig charme

Een vakantie op een van de verscheidene campings in Argelès-Sur-Mer voldoet aan ieders wensen voor een zonvakantie. Zon, zee, cultuur en natuurschoon, het ontbreekt je aan niets op deze eersteklas reisbestemming. Boek daarom nu je verblijf op een van de campings!