Campings in La Rochelle

CAMPINGS IN LA ROCHELLE

La Rochelle kent vele lange, brede zandstranden die zeer geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Ook is het hier mogelijk om op enkele plekken te surfen, surfles wordt op deze stranden aangeboden. De meeste campings zijn te vinden op één van de drie eilanden die zich in de buurt van La Rochelle bevinden. Als gevolg hiervan liggen de meeste van deze campings aan zee of op slechts minimale loopafstand ervan. Tevens zijn er enkele campings nabij La Rochelle die meer in het binnenland gelegen zijn. Ook deze campings zijn zeer aan te raden vanwege de mooi ligging tussen kleine pittoreske dorpjes en wonderschone landelijke natuurpracht. Lees meer 

Activiteiten in La Rochelle

La Rochelle kent een schitterende historische binnenstand en haven. De oude stadsmuren die de stad in vroegere tijden moesten beschermen, zijn vandaag de dag open voor bezoek. Romantischer dan bij maanlicht een wandeling maken over deze oude stadswallen wordt het vrijwel niet. La Rochelle ligt aan de Atlantische Oceaan en staat als gevolg hiervan bekend om de vele visrestaurants: de grote- en kleine vissersplaatsen in de omgeving leveren La Rochelle dagelijks grote hoeveelheden verse vis, schelpdieren en kreeften aan. La Rochelle is dus dé stad bij uitstek voor de visliefhebber. Via de haven van La Rochelle kun je een boottocht boeken naar Fort Boyard, het beroemde spelletjesfort van televisie. Kortom: vanuit La Rochelle kun je alle kanten op. Een camping in La Rochelle biedt dan ook als dé perfecte uitvalsbasis om strand, keuken en interessante regio te verkennen.

Bekijk alle campings in Nouvelle Aquitaine

Kamperen aan zee

De meeste campings in de buurt van La Rochelle liggen aan zee. La Rochelle is dan ook ideaal voor gezinnen met kinderen die vooral willen genieten van zon, zee en strand. Dat betekent echter niet dat La Rochelle voor zoekers van rust een te vermijden bestemming is. Het gebied kent een handvol kleinere campings waar rust hoog in het vaandel wordt gehouden. Of je nu op zoek bent naar spektakel en vermaak voor het hele gezin of dat je juist zoekt naar een eigen idyllische plek aan een van de meest mooie kustlijnen van Frankrijk, dan is kamperen in La Rochelle echt iets voor jou! Naturistencampings liggen ongeveer een uur verwijderd van La Rochelle. Wel zijn er in de omgeving een behoorlijk aantal naaktstranden te vinden. Ben je camperaar? Er zijn, in tegenstelling tot veel andere regio's, in de buurt van La Rochelle genoeg bestemmingen om je camper kwijt te kunnen.

Bekijk alle campings aan zee in Frankrijk

Bezienswaardigheden La Rochelle

Saintes

Het stadje Saintes was al gedurende de Romeinse Tijd een stadje van belang. Zo kun je er een heuse triomfboog vinden uit het jaar 19! Ook zijn er in Saintes de resten van een Romeins amfitheater en badhuis te bezoeken. Bezoek er het Musée Archéologique om meer te weten te komen over de Romeinse aanwezigheid in deze streek.

Jonzac

In het plaatsje Jonzac bevindt zich een machtig mooi Middeleeuws kasteel dat een ritje de binnenlanden in zeker waard is. Ook het historische centrum van Jonzac is erg bijzonder.

Marennes

Bezoek oesterhoofdstad Marennes of één van de andere pittoreske vissersplaatsen die in de omgeving van La Rochelle te vinden zijn. Port des Barques is een misschien wel net zo mooie vissersplaats.

Eilanden van La Rochelle

Als je in de omgeving van La Rochelle op een camping verblijft dan heb je grote kans dat je kampeert op één van de drie eilanden: Île de Ré, Île d’Aix of Île d'Oleron. Elk eiland is echter prachtig en een verblijf in La Rochelle is niet compleet zonder ze alle drie gezien te hebben!

Boek uw camping in La Rochelle

Ben je inmiddels helemaal klaar voor een kampeervakantie aan zee, gelegen aan één van de mooiste kustgebieden van Frankrijk? Boek dan nu een vakantie in de omgeving van La Rochelle en geniet van al het moois dat de Atlantische Oceaan je te bieden heeft!