Campings bij Bordeaux

CAMPINGS BIJ BORDEAUX

Op zoek naar een camping bij Bordeaux? Rond Bordeaux liggen vele campings die het verkennen van deze historische prachtstad mogelijk maken. De zeventiende-eeuwse Port de la Lune, of Maanhaven in het Nederlands, en delen van de binnenstad van Bordeaux staan sinds 2007 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn voor de liefhebber van geschiedenis een ware lust voor het oog. Ook het indrukwekkende Place des Quinconces, met het Monument aux Girondins moet je gezien hebben. Dit prachtige monument dat speciaal opgericht is voor de Girondijnse slachtoffers van de Franse Revolutie, bevindt zich aan de noordkant van het centrum. Frankrijk en wijn: Bordeaux ligt middenin één van de meest bekende wijnstreken ter wereld. Bordeaux wordt zelfs als dé wereldhoofdstad van wijn beschouwd. In oneven jaren wordt er de Vinexpo gehouden, 's werelds grootste wijnfair. Lees meer 

Wat biedt Bordeaux?

Bordeaux ligt dichtbij de Atlantische kust. Ben je het wijnproeven beu? Bezoek dan één van de vele kustplaatsen die in de buurt van Bordeaux liggen. Het zachte zeeklimaat en de vele zonuren maken een dagje aan het strand werkelijk een zalige ervaring. Bourdeaux kent naast wereldberoemde oude wijnhuizen ook 362 monumenten. Daarnaast wordt de stad geroemd om zijn kunst en historie, een wandeling door de stad is dan ook ten zeerste aan te raden. Een camping nabij Bordeaux biedt het beste van drie werelden: aan jou de keus op welke dag je cultuur wil snuiven, wijn wil proeven of aan het strand wil zonnebaden!

Een uitgebreid aanbod aan campings

Rondom Bordeaux is een groot aanbod aan campings te vinden. Zo zijn er grote campings met animatieteams, gericht op gezinnen. Ook zijn er in de buurt meerdere kleine campings te vinden, voor de mensen die op zoek zijn naar rust. Spreek je liever Nederlands met de campingeigenaar? Ook dat is mogelijk, een aantal campings in de omgeving hebben een Nederlandse eigenaar. Veel campings in de omgeving hebben een uitgebreid aanbod aan camperplaatsen, je hoeft in de buurt van Bordeaux dus niet lang te zoeken naar een plekje voor je camper.

Verwacht je meer van een camping dan dat het alleen een plek biedt om je tent of camper neer te zetten? Dan is glamping in Frankrijk echt iets voor jou! Een aantal campings in de omgeving van Bordeaux bieden een luxere manier van kamperen aan. Je slaapt nog steeds in de buitenlucht maar zonder de ongemakken van een luchtbed of campingbedje. Dit luxe arrangement geeft je toch het buitengevoel maar met alle luxe en gemakken die je verdient en gewend bent.

Bezienswaardigheden van Bordeaux en omgeving

Bezoek naast Place des Quinconces en Port de la Lune ook een of meerdere kunstmusea die de stad rijk is. In kunst- en cultureel opzicht is Bordeaux namelijk uniek in de wereld.

Dune du Pilat ligt op korte afstand van Bordeaux in het pittoreske badplaatsje Arcachon. Het is de hoogste zandduin van Europa en daarom dan ook een must-see.

Boek snel je vakantie in Bordeaux

Enthousiast geworden over de vele mogelijkheden binnen- en rondom Bordeaux? Boek dan nu jouw verblijf op één van de vele campings in de buurt en laat je overdonderen door al het moois wat deze unieke stad in Zuidwest-Frankrijk te bieden heeft!