Campings zoeken in Gorges du Verdon

CAMPINGS ZOEKEN IN GORGES DU VERDON

De Gorges de Verdon is een kloof op de grens van de Alpes de Haute Provence en ligt in het zuiden van Frankrijk. Het is één van de grootste kloven in Europa en ertussen loopt een rivier van ongeveer 28 kilometer lang, de Verdon. De kloof bevindt zich in een natuurpark. Het natuurverschijnsel is erg populair voor natuurliefhebbers en voor mensen die het heerlijk vinden om in de echte natuur te sporten. Lees meer 

Kamperen bij de Gorges de Verdon

Het regionaal natuurpark waar de Gorges de Verdon in ligt, genaamd de Verdon, is perfect voor een rustige kampeervakantie. Doordat de Gorges de Verdon een populaire bestemming is voor sporters en natuurliefhebbers zijn er veel campings. Je kunt kiezen voor een camping met mediterrane omgeving, zoals olijfbomen of pijnbomen, maar ook voor een woestere omgeving tussen de rotsen.

Soorten campings

Er zijn vele campings te vinden bij de Gorges de Verdon door de prachtige omgeving. Veel van deze campings zijn dan ook natuurcampings die er helemaal op gericht zijn om je zoveel mogelijk te laten genieten van alles wat de natuur er te bieden heeft. Campings hebben vaak een kampeerterrein dat gericht is op het optimaal beleven van het echte Alpengevoel. Er zijn campings met zwembad, maar het is ook mogelijk om in de rivier de Verdon te zwemmen.

Activiteiten

Voor sportievelingen, maar ook voor de minder avontuurlijke vakantieganger biedt het gebied genoeg uitdagende bezigheden! Wat dacht je van de volgende activiteiten?

Kanoën en kajakken

Ontdek de omgeving op het water en kom op plekken die lopend onbereikbaar zijn.

Canyoning

Hierbij wordt de loop van een rivier door een kloof gevolgd door middel van zwemmen, springen, klimmen en afdalen. De Gorges de Verdon biedt hier perfecte omgeving voor.

Raften

Bij raften zit je met een grotere groep in een grote opblaasbare boot. Dit wordt gedaan op het wilde water.

Waterfietsen

Een lekker relaxte activiteit voor op de rustige delen van het meer. Of om gewoon een rustige vaartocht te maken.

Bezienswaardigheden

De Gorges de Verdon is natuurlijk van zichzelf al een bezienswaardigheid. De kloof heeft indrukwekkende rotsen van 700 meter hoog. Daarnaast zijn er in dit natuurgebied roofvogels uitgezet die op bepaalde punten goed te zien zijn. Het gebied biedt daarom genoeg voor vogelliefhebbers, maar ook veel andere dieren leven hier nog in het wild. Verder zijn er verschillende autoroutes die leiden naar uitkijkpunten met een fantastisch uitzicht. Al veel wandelaars hebben het gebied rondom de Gorges de Verdon bestempeld als het mooiste wandelgebied van Frankrijk en omliggende landen. Op veel wandelroutes zijn bovendien drinkplaatsen aangelegd waar je schoon drinkwater kunt drinken, om je wandeltocht zo comfortabel mogelijk te maken!

Vakantie in het meest indrukwekkende bergenlandschap van Europa!

Voor een adembenemend landschap en een vakantie met volop mogelijkheden kies je natuurlijk voor een camping bij de Gorges de Verdon. Het gebied is van alle markten thuis en is ideaal wanneer je een rustige vakantie om uit te rusten wil combineren met activiteiten in de natuur. Boek daarom nu je vakantie en beleef een vakantie om nooit te vergeten!