Campings in Vannes zoeken

CAMPINGS IN VANNES ZOEKEN

Vannes is de hoofdstad van het departement Morbihan in de Franse regio Bretagne. De stad is vernoemd naar de gelijknamige rivier de Vannes, aan de monding waarvan zij gebouwd is. Je vindt nog veel herinneringen aan de middeleeuwen in deze stad, met name in het centrum, waar je kunt wandelen langs huizen en straten uit die tijd. Je kunt verder wandelen over de vestingmuren die goed bewaard zijn gebleven. Vannes ligt dicht bij de golf van Morbihan, waar je veel campings vindt. Een leuke camping in de omgeving van Vannes is dan ook snel gevonden! Lees meer 

De regio Bretagne

Betagne is een Franse regio, helemaal in het noorden van het land. Het is eigenlijk een schiereiland, met mooie lange kustlijnen, groene zee en fantastische rotspartijen. Iedereen die van natuur houdt, zal hier graag komen. Pittoreske dorpjes en historische steden kenmerken verder de regio Bretagne. Je vindt ze aan de kust en in het binnenland. Als je van cultuur houdt valt er in deze regio van Frankrijk dus ook genoeg te ontdekken.

Bekijk alle campings in de regio Bretagne

Soorten campings in Vannes

De meeste campings in de buurt van Vannes vind je aan de golf van Morbihan, je kunt zelfs op sommige van de in deze golf gelegen eilanden kamperen. Een camping op één van de eilanden nabij Vannes is vaak wat kleiner, terwijl de campings aan de kust juist vaak wat grotere, luxere, campings zijn. Je vindt er campings met zwembad, glijbanen en speelterreinen voor de kinderen.

Bezienswaardigheden tijdens je verblijf in Vannes

Wil je de stad Vannes gaan verkennen? Vergeet dan de volgende bezienswaardigheden niet:

Remparts de Vannes

De stadswallen van Vannes zijn prachtig om te zien en je kunt ook nog wandelen door de mooie tuin die erbij ligt.

Cathedrale Saint-Pierre

Mooie kathedraal in het centrum van Vannes.

Le Port de Plaisance

Leuke haven om te wandelen en boten te bekijken.

Jardin aux papillons

Vlindertuin met prachtige vinders om te bewonderen.

Eglise Saint-Patern

Mooie kerk in het centrum van de stad.

In de omgeving

De volgende tips van bezienswaardigheden kun je gebruiken als je de omgeving van Vannes wilt gaan ontdekken:

De Golfe du Morbihan

De golf van Morbihan, dit is een baai van de Atlantische Oceaan, ligt vlakbij Vannes.

Belle-Ile-en-Mer

Vlak aan de kust ligt dit eiland dat één van de grootste van Bretagne is.

Château de Suscino

Dit mooie middeleeuwse kasteel heeft een prachtig uitzicht op zee.

Megalith of Carnac

Deze stenen monumenten vind je op verschillende plaatsen in de Franse stad Carnac in Bretagne.

Saint-Nazaire

Aan de monding van de rivier de Loire vind je deze stad waar je alles over de huidige en historische scheepsvaart kunt ontdekken.

Vannes, historische stad aan de golf van Morbihan

Kamperen in de buurt van Vannes betekent dat je kunt kennismaken met de historie van deze oude havenstad, waar vroeger de hertogen van Bretagne woonden. Al wandelend over de stadsmuren, de ernaast gelegen tuinen en het centrum van de stad, komen de middeleeuwen voor je ogen tot leven. Even verderop vind je de prachtige golf van Morbihan met een geweldig uitzicht op de zee en de eilanden die erin liggen. Kun je niet kiezen tussen cultuur en kust? Boek dan een camping in de omgeving van Vannes en geniet van beide!