Voor iedereen die optimaal van de natuur wil genieten: De groene camping

VOOR IEDEREEN DIE OPTIMAAL VAN DE NATUUR WIL GENIETEN: DE GROENE CAMPING

Steeds meer mensen leven milieubewust en proberen dit zo goed mogelijk te doen. de aarde moet immers langer mee dan alleen deze generatie. Daarom zijn er ook groene campings. Dit zijn campings die midden in de natuur liggen en waar het leven nog is zoals het er decennia geleden op alle campings aan toe ging. Hier geen moderne faciliteiten mar “terug naar de natuur”. Als je je vakantie wilt doorbrengen in een puur natuurlijke omgeving, dan is een verblijf op een kleine groene camping zeker aan te raden. Lees meer 

Groen kamperen, wat houdt dat in?

Als je kiest voor groen kamperen dan betekent dat in de eerste plaats dat je kiest voor een camping die midden in de natuur ligt. Als je op een groene camping verblijft dan waan je je mijlenver van de bewoonde wereld. Het dagelijks leven van werk en school liggen ver weg en het enige wat je hoeft te doen is genieten van de prachtige omgeving waar je verblijft. Deze campings zijn vaak kleinschalig omdat massatoerisme en groene campings niet echt samen gaan. Op een camping die in de groene campinggids staat vermeld vind je meestal maar enkele tientallen plaatsen. Het zijn ook vaak dezelfde mensen die er jaar in jaar uit terugkeren omdat ze houden van de rustgevende omgeving waar de camping is gevestigd en omdat ze er helemaal tot rust kunnen komen.

Relaxen op een groene camping

Bezoekers van een groene camping brengen hun tijd meestal door met uitrusten, wandelen en fietsen. Geen drukke en luidruchtige feesten op de camping, stappen tot diep in de nacht en luidruchtig spelende kinderen. Hier vind je doorgaans alleen maar rust. Hier kamperen alleen echte liefhebbers van het echte kamperen. Mensen die er hun hand niet voor omdraaien om op een eenvoudig kooktoestel hun maaltijd klaar te maken en die hun was aan een lijn tussen de bomen te drogen hangen. Zo werd in de jaren zeventig en eerder van de vorige eeuw in heel Nederland gekampeerd. De moderne campings met top voorzieningen kwamen later pas.

Waar vind je de mooiste groene campings?

Als je kiest voor groen kamperen dan kun je terecht in Nederland maar ook in kampeerland bij uitstek: Frankrijk. Zowel in eigen land als in Frankrijk zijn mooie kleine groene campings te vinden waar je een optimale vakantie kunt vieren met je partner of je gezin. De campings hebben verschillende faciliteiten, op sommige van deze campings kun je een accommodatie huren zoals een indianentent of een boomhut. Hierdoor heb je net wat meer comfort terwijl je toch midden in de natuur je vakantie doorbrengt.

Boek nu jouw favoriete groene camping

Wil jij ook ervaren hoe het is om op een groene camping je vakantie door te brengen? Reserveer dan nu via Campings.nl. We hebben de beste groene campings in Nederland en Frankrijk overzichtelijk voor je op een rij gezet zodat je heel eenvoudig je keuze kunt maken. Het wordt vast een mooie en fijne vakantie die je afsluit met blijvende nieuwe indrukken.