Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Kortrijk

In België, in de provincie West-Vlaanderen, vind je de mooie stad Kortrijk. Het is de hoofdstad van de provincie en ligt aan de rivier de Leie. Voor kunst, architectuur en mode ben je hier op de juiste plek. De historische binnenstad is echt een bezoek waard. De stad heeft veel te lijden gehad door verwoestingen in vele oorlogen, maar ondanks dat is de stad goed bewaard gebleven. Een camping bij Kortrijk is dus een uitstekende bestemming voor geschiedenis, maar ook voor kunst, activiteiten en ontspanning. Meer lezen
Campings bij Kortrijk
0 Campings
0 Campings
Afstand

Oeps... Geen beschikbare accommodaties gevonden

Pas je zoekopdracht aan of verwijder alle filters.

Kamperen bij Kortrijk

Stel je voor, je zit op een terras op de Grote Markt, genietend van een heerlijk Belgisch biertje, nadat je lekker door de stad gestruind hebt en wat winkels en een museum bezocht hebt. Klinkt dat niet leuk? Je kunt het realiteit maken door naar een camping bij Kortrijk te gaan. Het is een heel mooie omgeving om te kamperen en er zijn genoeg dingen te doen op het gebied van cultuur en geschiedenis, maar ook op het gebied van natuur en activiteiten. Een mooie plek om naartoe op vakantie te gaan!

Onze campings bij Kortrijk

Aangezien Kortwijk aan de rivier de Leie ligt, ligt een camping aan de rivier voor de hand. Bij Kortrijk heb je keus uit vele soorten campings, of je nou iets kleins of iets groots zoekt. Wil je kamperen dicht bij de stad? Of zit je juist liever op een kleine natuurcamping? Kijk eens bij ons aanbod voor de opties die er zijn en boek!

Bekijk alle campings in West-Vlaanderen

Wat je niet wilt missen als je kampeert bij Kortrijk

Kortrijk heeft een interessante geschiedenis en dat zie je terug in de gebouwen en musea die er zijn. Deze vijf dingen zijn sowieso de moeite waard om te bezoeken:

Onze-Lieve-Vrouwekerk

Deze kerk, in vroeggotische stijl, werd gebouwd in de 13e eeuw. Daarna is de kerk verwoest geweest, maar ook weer opnieuw opgebouwd. Naast de kerk werd later de Gravenkapel gebouwd, een mausoleum voor graaf Lodewijk van Male. Daar kun je mooie muurschilderingen bekijken.

Het Baggaertshof

Hier staan huisjes die van oudsher bedoeld waren voor weduwen en arme, ongetrouwde vrouwen. Er ligt ook een kruidentuin, waarbij later een medicinale kruidentuin werd aangelegd door artsen en apothekers uit Kortrijk.

Tuin Messeyne

Dit is een prachtige stadstuin. De tuin ligt bij een hotel, maar is voor iedereen toegankelijk. Het is een romantische tuin met een mooie vijver, leuke paadjes en allerlei soorten bomen en planten. Wandel vooral even naar het prieeltje, dat een beschermd monument is.

Woopahoo

Zit het weer even tegen? Dit leuke indoor speelpark is een ideale bestemming als je kinderen hebt. Hier zijn veel leuke attracties en een kinderdisco. Hier kunnen kinderen zich uren vermaken.

Belevingscentrum Begijnhof

Hier kun je interactief ervaren hoe het er in Kortrijk aan toe ging in de 17e eeuw. Ontdek hoe het dagelijks leven toen was.

Boek nu jouw favoriete camping!

Hebben we je al overtuigd? Kortrijk biedt je vele opties voor een leuke kampeervakantie. Een camping in de buurt van Kortrijk is dan ook een mooie plek vanwaar je de stad en de omgeving kunt gaan ontdekken. Boek dus de camping die bij jou past en maak je vast klaar voor een geslaagde vakantie in Kortrijk!