Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Eupen zoeken

Eupen ligt in België, vlak aan de Duitse grens. Dit gebied wordt ook wel de Duitstalige Gemeenschap genoemd. Je hebt hier dus ook een beetje het idee dat je in Duitsland op vakantie bent. Zo kun je dus de Belgische én de Duitse cultuur ervaren. De stad heeft een oud centrum waar vakwerkhuizen en andere mooie bouwwerken te zien zijn. Je bevindt je hier in de Ardennen en in het gebied rondom de stad is veel natuur. Het is natuurlijk prachtig om op een camping in de natuur te kamperen en om er te wandelen of te fietsen. Meer lezen
Campings bij Eupen zoeken
3 Campings
3 Campings
Afstand

Kamperen bij Eupen

Een camping in de omgeving van Eupen is een uitstekende keus. Je zit namelijk in de Ardennen, wat een prachtig gebied is. Heerlijk om hier lekker tot rust te komen of om juist actief bezig te gaan. Er zijn in de buurt van Eupen mooie fiets- en wandelroutes en ook ravelpaden. Dit zijn bijvoorbeeld voormalige spoorwegen die tot fietsroutes zijn gemaakt. Dit heeft als gevolg dat je in de heuvelachtige omgeving van de Ardennen vrijwel vlakke fietsroutes hebt, zodat je niet steeds heuvelop hoeft te fietsen.

Ons aanbod van campings bij Eupen

Kamperen in de Ardennen is een beleving op zich. Dit prachtige heuvelachtige gebied biedt dan ook tal van mooie campings. Uiteraard zijn er meer dan genoeg natuurcampings waar je naartoe kunt, van groot tot klein. Wil je liever wat meer luxe? Dat kan natuurlijk ook. Ook dichtbij de stad Eupen vind je leuke campings. En met het hele gezin kamperen kan natuurlijk ook op één van de familiecampings. Er is keus genoeg in deze inspirerende omgeving, dus laat je inspireren door ons aanbod en boek je kampeervakantie!

Leuke dingen om te doen in en rondom Eupen

Wil je weten wat er allemaal te zien en te doen is bij Eupen? Wij hebben vijf leuke dingen voor je uitgezocht:

Luik

Vanuit Eupen ben je snel in Luik. Het is één van de grootste steden in België en er zijn veel mooie pleinen en winkelstraten te vinden. Ook aan musea is hier geen gebrek. Deze stad is zeker de moeite waard om te bezoeken als je op een camping bij Eupen staat.

Bekijk alle campings in Luik

Aken

Deze Duitse stad is makkelijk te bereiken vanuit Eupen. Het is een leuke winkelstad waar je makkelijk een hele dag kunt doorbrengen met shoppen. Maar er zijn ook mooie dingen te zien in het oude centrum van de stad. De Dom van Aken is niet te missen en bekijk dan ook gelijk het mooie stadhuis.

Hoge Venen

Dit is een prachtig natuurgebied in de Ardennen. Dit is een uniek landschap met hoogveengebieden, weides, heide en veel bos. Vanwege de bijzondere planten die hier groeien, wordt het gebied beschermd als een natuurreservaat. Een deel van het gebied is voor iedereen toegankelijk en onder begeleiding van een gids kun je ook andere delen van het gebied bezoeken.

Bike park

Hou jij wel van een beetje uitdaging? Dan moet je hier naartoe gaan, want hier kun je mountainbiken. Er zijn drie afdalingen met verschillende moeilijkheidsgraden, dus ook voor jou zit er een mooi parcours bij.

Chocolademuseum

Dit museum is van chocolatier Jacques, één van de beste chocolatiers van België. Hier kun je zien hoe chocolade gemaakt wordt en hoeveel soorten chocolade er wel niet zijn. Je kunt ook de productiehal bezoeken. En wie weet mag je zelfs wel proeven.

Boek nu je kampeervakantie!

Op een camping bij het Duitstalige Eupen heb je pas echt een vakantiegevoel. Dat komt natuurlijk voor een groot deel omdat je in het prachtige gebied van de Ardennen bent. Boek nu je kampeervakantie! Want als je bij Eupen geen vakantiegevoel krijgt, dan weten wij het ook niet meer.