Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Mechelen in België

Mechelen, België, is een mooie stad die een stuk kleiner is dan Antwerpen of Brussel. Dit maakt dat je alles makkelijk te voet kunt bereiken. Dat is ook wel zo handig, want in het centrum mogen maar weinig auto’s komen. Dat er weinig auto’s zijn, geeft natuurlijk wel gelijk extra sfeer aan de mooie historische binnenstad. Maak kennis met de geschiedenis van deze boeiende stad, ga lekker winkelen of maak een stadswandeling. Ook met kinderen kun je hier uitstekend terecht. Meer lezen
Campings bij Mechelen in België
0 Campings
0 Campings
Afstand

Oeps... Geen beschikbare accommodaties gevonden

Pas je zoekopdracht aan of verwijder alle filters.

Kamperen bij Mechelen

In deze mooie stad is het pas echt genieten. Ga naar de Veemarkt of de Grote Markt om er heerlijk te eten op één van de vele terrassen. Wandel door de stad en bekijk de vele mooie historische monumenten die er te vinden zijn, zoals de stadspoort, de kerken en het Begijnhof. Ook in de omgeving van Mechelen, kun je je prima vermaken. Het landschap is er mooi en aan de oostkant van de stad ligt een prachtig natuurgebied waar je kunt wandelen. In deze omgeving maak je van je kampeervakantie ook gelijk een stedentrip en een wandelvakantie, dus een camping bij Mechelen is een uitstekende keus om naartoe op vakantie te gaan.

Soorten campings bij Mechelen

In de omgeving van Mechelen vind je veel campings. Je kunt hier terecht met je tent, caravan of je camper. Wil je lekker dicht bij de stad kamperen, zodat je snel in het centrum bent? Of zit je liever wat meer in de natuur? Wil je een camping waar veel geregeld is voor kinderen? Er is keus genoeg voor iedereen. Boek dus nu jouw kampeervakantie bij Mechelen!

Bezienswaardigheden in en rond Mechelen

Ondanks dat Mechelen niet zo groot is, zijn er erg veel bezienswaardigheden. Als je op een camping bij Mechelen staat, mag je deze dingen zeker niet overslaan:

Mechels Rivierengebied

Als je als natuurliefhebber op een camping bij Mechelen kampeert, mag je dit zeker niet missen. Hier kun je lekker wandelen. Neem je verrekijker mee, zodat je vogels kunt spotten vanuit de vogelkijkhutten.

Antwerpen

Als je in de buurt van Mechelen bent, maak dan ook eens een uitstapje naar Antwerpen. Hier heb je veel musea en de stad zelf is ook erg mooi en sfeervol. Er is veel te zien op het gebied van architectuur, kunst en geschiedenis.

Bekijk alle campings in Antwerpen

Sint-Romboutstoren

Beklim absoluut deze toren als je in Mechelen bent. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de stad. Een gids vertelt je ondertussen van alles over de geschiedenis van de toren.

Het Zotte Kunstkabinet

In dit museum hangen schilderijen uit de 16e eeuw. Je vindt in elk schilderij een verwijzing naar verwerpelijk gedrag, maar wel op een satirische manier. Er hangen werken van onder andere Jheronimus Bosch, Jan Verbeeck en Pieter Brueghel de Jonge.

Speelgoedmuseum

Hier vind je één van de grootste collecties speelgoed in Europa. De collectie bestaat uit speelgoed van over de hele wereld en van vroeger en nu. Je kunt hier ook met het speelgoed spelen.

Boek nu je kampeervakantie bij Mechelen

In Mechelen en ook in de omgeving van deze mooie stad, is veel te doen. Maar je kunt hier ook lekker luieren op de camping. Welke keus maak jij? Boek nu!