Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Kamperen op een gezellige camping in Villach

Villach is de op één na grootste stad van het Bundesland Karinthië. De stad ligt aan de rivier de Drau en is erg populair bij toeristen uit Oostenrijk zelf en uit het buitenland. Ook veel Nederlanders brengen jaarlijks hun vakantie door op een camping in Villach. Villach werd al ruim 3500 jaar voor Christus bewoond door de Romeinen, hiervan zijn veel voorwerpen gevonden tijdens opgravingen. In de 14e eeuw werd Villach als gevolg van een aardbeving grotendeels verwoest. Villach heeft ook nog bij Frankrijk gehoord, dit was ten tijde van Napoleon. Meer lezen
Kamperen op een gezellige camping in Villach
4 Campings

Een mooie vakantie in gastvrij Karinthië

Veel toeristen geven bij hun keuze voor een vakantie in Oostenrijk de voorkeur aan de streek Karinthië. Dit is niet voor niets. Je verblijft in een prachtige omgeving waar je prima vakantie kunt vieren. Het weer in Oostenrijk is vaak beter dan in Nederland omdat er een landklimaat heerst met minder regen en hogere temperaturen dan meestal in Nederland.

Aan de meren van Karinthië kun je bovendien zwemmen en aan watersport doen. Ook dit is een belangrijke reden voor het bloeiende toerisme in deze streek.

Kamperen in Villach voor het hele gezin

De campings in Villach bieden voor ieder wat wils. Je kunt je tent opslaan of met je caravan logeren op een gezellige familiecamping. Deze zijn speciaal ingericht voor gezinnen met kinderen. Op deze campings vind je vaak een zwembad of een speeltuin. Tijdens het hoogseizoen wordt er voor de kinderen voor entertainment gezorgd zodat ze zich niet hoeven te vervelen en de ouders ook zo af en toe van hun rust kunnen genieten.

Een camping in Villach in het prachtige Oostenrijk is dan ook erg populair onder toeristen. Wil je meer rust, dan kies je voor een kleinschalige natuurcamping in de omgeving van Villach. Hier kun je mooie wandelingen maken of, als je geen bezwaar hebt tegen klimmen, een tocht op de fiets of de mountainbike.

Bekijk alle campings in Karinthië

Geniet van je verblijf in Villach

Mensen die Villach bezoeken doen dit vooral vanwege de mooie omgeving in de bergen. Villach heeft geen belangrijke bezienswaardigheden. Natuurlijk vind je er een paar mooie kerken, waaronder de Sint Jacobskerk. De oude binnenstad wordt gedomineerd door de Kirchplatz en de Hauptplatz.

Verder heeft Villach een Fahrzeugmuseum met oude auto’s en andere voertuigen, en er is het Museum der Stadt Villach waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van Villach.

Bekijk alle campings in Oostenrijk

Verzeker jezelf van een mooie camping in Villach

Wanneer je je vakantie wilt doorbrengen op een mooie en gezellige camping in Villach in Oostenrijk, dan kun je deze direct boeken via Campings.nl. Sommige campings zijn erg populair, het is daarom raadzaam om op tijd te reserveren.

Op goed geluk naar Oostenrijk rijden in de hoop een plekje op één van de campings in Villach te vinden is niet aan te raden, zeker niet in het hoogseizoen. De kans is groot dat je op veel plaatsen nul op het rekest krijgt. En dan verloopt de vakantie misschien een stuk minder leuk dan je van tevoren had gedacht.