Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Sittard

Sittard is een mooie oude stad met een prachtig centrum. Er zijn veel monumenten te vinden. De stad heeft een rijke geschiedenis en dat zie je ook steeds weer terug in de gebouwen en monumenten die je tegenkomt in de stad. Buiten de stad vind je mooie natuur, zoals het Geleenbeekdal, waar de natuur zeer divers is. De beek verbindt verschillende natuurgebieden met elkaar. Er zijn veel mooie fiets- en wandelroutes in dit gebied. Met een camping bij Sittard kun je dus genieten van stad én natuur. Meer lezen
Campings bij Sittard
11 Campings

Kamperen in de omgeving van Sittard en Geleen

Sittard en Geleen liggen dicht bij elkaar en behoren sinds 2001 tot dezelfde gemeente. Je vindt in dit gebied veel campings. Geleen heeft minstens zo veel te bieden als Sittard. In Oud Geleen vind je leuke restaurants en cafeetjes. Maak zeker een stadswandeling door Sittard tijdens je vakantie in deze regio. Een gids kan je van alles vertellen over de gebouwen die je tegenkomt en over de geschiedenis van de stad. Je kunt ook een kunstroute lopen met een gids of een je kunt een stadswandeling maken met een fotograaf erbij die je tips geeft om de mooiste foto’s te maken. Dit zijn mooie manieren om te stad te verkennen!

Zit jouw type camping er ook bij?

Er zijn veel mooie campings te vinden bij Sittard en Geleen. Dit is een mooi gebied om met de camper naartoe te komen. Er zijn meer dan genoeg campings met camperplaatsen bij Sittard. Je kunt ervoor kiezen om dicht bij één van de twee steden te gaan kamperen, maar je kunt uiteraard ook voor een natuurcamping of een minicamping gaan als je hier komt voor de rust. Bekijk ons aanbod eens en boek je vakantie!

Leuke dingen om te doen als je in Sittard bent

In de omgeving van Sittard en Geleen is van alles te doen en te zien. Wij hebben een top vijf voor je gemaakt met onze hoogtepunten:

Maastricht

Vanuit Sittard ben je binnen een half uur in deze mooie stad. Hier kun je winkelen, maar kijk ook vooral naar de mooie oude gebouwen die hier staan. Bezoek ook zeker de Sint-Servaasbasiliek en boekhandel Dominicanen.

Brouwerij Gulpener

In het plaatsje Gulpen staat de brouwerij van dit bekende biermerk. Hier kun je je laten rondleiden zodat je leert hoe bier gemaakt wordt. Uiteraard eindig je in het proeflokaal waar je verschillende bieren kunt proeven.

Margraten

In dit plaatje ligt de indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats. Hier liggen soldaten die overleden zijn in de Tweede Wereldoorlog tijdens het Ardennenoffensief, in de strijd om Zuid-Limburg en in de strijd in het Roergebied.

Steinerbos

Dit is een enorm bos, waar kinderen kunnen spelen, klimmen en zwemmen. Er zijn een binnen- en een buitenbad en er is een roeivijver waar je kan kanoën. Er zijn ook skelters en trampolines. Er is hier dus een hele hoop te beleven!

Kasteelpark Born

Dit is een dierenpark bij voormalig Kasteel Born. Het is hier erg rustig dus je kunt hier mooie wandelingen maken. Je komt verschillende dieren tegen, zoals stekelvarkens, herten en landschildpadden. Midden in het park is een grote speeltuin met een terras erbij.

Boek nu je kampeervakantie!

Ben je er al van overtuigd dat dit een superleuke regio is om naartoe op vakantie te gaan? Boek dan snel een leuke camping bij Sittard!