Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Roermond

Met een camping bij Roermond zit je altijd goed. Roermond is een prachtige oude stad. Het historische centrum heeft bijzonder veel sfeer en dat de stad ook nog eens aan de Maas ligt, maakt het allemaal nog completer. In de binnenstad zijn veel mooie dingen te zien, zoals monumenten en musea. Verder zitten er veel winkels en ook voor restaurants en gezellige terrassen hoef je niet lang te zoeken. Meer lezen
Campings bij Roermond
11 Campings

Kamperen in de mooie omgeving van Roermond

Op een camping in de buurt van Roermond heb je alles binnen handbereik. Je kunt op stap in de mooie natuur rond de stad en je kunt de stad zelf natuurlijk ook verkennen. Het oude centrum is namelijk erg mooi en een stadswandeling is een mooie manier om hier kennis mee te maken. Je kunt natuurlijk ook gaan winkelen in de stad. Wil je een actieve vakantie? Ga dan wandelen of fietsen. Je kunt ook naar de Maasplassen toe als je van watersport houdt. Je kunt hier bijvoorbeeld surfen, zwemmen en zeilen.

Welke camping kies jij uit?

Aan campings is er geen gebrek bij Roermond. Logisch, want de omgeving is hier erg mooi. Er is hier veel water. Je zit tenslotte bij de Maas en de Maasplassen. Het is dus mogelijk om een camping aan het water te boeken. Dat geeft toch nét dat beetje extra charme aan je vakantie. Je kunt ook kiezen voor een gezellige minicamping, als je houdt van een authentieke kampeerervaring. Voor de campers zijn er campings met speciale camperplaatsen. Zo kun je kamperen en zit je toch dicht bij de stad. Dit klinkt toch ideaal? Kijk snel bij ons aanbod en boek vandaag nog!

Leuke dingen om te doen in de omgeving van Roermond

Wat te doen in Roermond? Weet je het even niet? Wij hebben een lijstje voor je gemaakt met de leukste en mooiste uitjes en bezienswaardigheden:

Nationaal Park de Meinweg

Dit prachtige park ligt ten oosten van Roermond. Het heeft een terrassenlandschap dat je nergens anders in Nederland ziet. De Boschbeek en de Roode Beek lopen ook door dit gebied. Het park is rijk aan bossen en heide. Er zijn mooie wandelroutes die je kunt volgen.

Sint-Christoffelkathedraal

Deze kathedraal is één van de eerste dingen die je ziet als je Roermond nadert. Het is een gotische kruisbasiliek en het is de hoofdkerk van het bisdom Roermond.

Cuypershuis Roermond

In dit museum kun je de ontwerpen van architect Pierre Cuypers bewonderen. Er is ook hedendaagse kunst te zien en er wordt steeds een link gelegd tussen Cuypers’ ontwerpen en de moderne kunst.

De Maasplassen

Dit is een groot recreatiegebied dicht bij Roermond. Je vindt hier stranden, jachthavens en campings. Dit is een mooi gebied voor zonaanbidders, zwemmers en watersporters.

Munsterkerk

Deze kerk is gebouwd in de 13e eeuw. De bouw heeft even geduurd en dat kun je ook zien aan de stijl. Het ene deel van de kerk heeft duidelijk kenmerken van de romaanse stijl, terwijl je in een ander deel gotische kenmerken kunt zien. De buitenkant is erg mooi, maar ook het interieur is erg de moeite waard om te bekijken.

Boek je kampeervakantie!

Het is inmiddels wel duidelijk dat je echt een keer op vakantie moet naar Roermond. Een camping hier is de perfecte plek als je van stad én natuur houdt. Boek dus snel je kampeervakantie voordat je favoriete plekje al bezet is!