Campings in Gap zoeken

CAMPINGS IN GAP ZOEKEN

Gap is de hoofdstad van het departement Hautes-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk. Gap is een echte wielrenstad en onder andere bekend van de wereldkampioenschappen wielrennen in 1972. Daarnaast is Gap vaak een etappeplaats geweest tijdens de Tour de France. Gap ligt in de bergen en in het plaatsje zelf is genoeg te doen. Daarnaast ben je zo in de natuur en kun je fietsen, wandelen en zwemmen. Lees meer 

Kamperen in Gap

Een vakantie op een camping in Gap is ideaal voor families. Voor zowel kinderen als volwassenen is er namelijk genoeg te doen en ook wat oudere kinderen zullen zich hier prima vermaken. Voor hen is er namelijk een leuk centrum met cafeetjes, restaurantjes en winkels. Ook is er één keer per week een markt waar je de Franse sferen kunt proeven. Verder zit je midden in de bergen en dicht bij de natuur. In de buurt zijn veel mogelijkheden voor wandelingen en fietstochten.

Bekijk alle campings in de regio Provence-Alpes-Côte d`Azur

Campings in Gap

Wanneer je kiest voor een kampeervakantie in Gap hou je de optie open voor sportieve, maar ook voor ontspannende activiteiten. Er zijn dan ook veel familiecampings te vinden in en rondom Gap. Vanaf veel campings heb je een mooi uitzicht over de bergen en is alles in de buurt. Ook voor de natuurliefhebbers zijn er speciale natuurcampings. Deze campings staan gegarandeerd in een prachtige natuurlijke omgeving.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Gap heeft een erg mooi en gezellig centrum waar veel te beleven is, maar ook in de omgeving is genoeg te doen. Wat dacht je van de volgende bezienswaardigheden en activiteiten?

Kathedraal

De kathedraal Notre Dame et Saint Arnoux staat in Frankrijk genoteerd als nationaal monument. De kerk is Rooms-Katholiek en is aan het einde van de 19e eeuw gebouwd. De toren van de kerk is maar liefst 64 meter hoog.

Domaine de Charance

Het Domaine de Charance is een monumentaal landhuis in Gap. Het is een eindje klimmen naar boven, maar eenmaal daar aangekomen heb je een prachtig zicht over alle bergen in de omgeving. Als je geen zin hebt om te wandelen kun je er ook met de auto of met de bus komen.

Rue Colonel Roux

De Rue Colonel Roux is de oudste straat van Gap. Hier vind je oude huizen en rondom deze straat zijn veel winkels en restaurantjes.

Museum

Het Musée Muséum d´partemental des Hautes-Alpes, het departementaal museum van Hautes-Alpes vind je in Gap. In het museum vind je vele archeologische en historische stukken, maar ook kunst. Er interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van dit deel van Frankrijk.

Heerlijke vakantie dichtbij gezellig centrum en de natuur!

Een unieke combinatie, dat vind je in Gap. De stad waarbij je binnen no-time in een prachtige natuuromgeving staat, maar ook de stad waar je een sfeervol centrum vindt waar je kunt winkelen en lekker kunt eten. Kortom, voor iedereen is er wel iets te vinden in de buurt van Gap. Dus twijfel niet langer, want een topvakantie wordt het sowieso! Boek daarom nu een camping in Gap!