Campings in Fréjus

CAMPINGS IN FRÉJUS

Fréjus is een kleine badplaats in het zuiden van Frankrijk en ligt tussen Cannes en Saint-Tropez in. Omdat Fréjus van oudsher een Romeinse stad is, kun je hier nog veel dingen uit die tijd terugvinden. Denk bijvoorbeeld aan gebouwen, Romaanse kloosters en theaters. Het plaatsje ligt aan zee en heeft prachtige zandstranden. Door de ligging heerst er hier altijd een zeer aangenaam klimaat. Lees meer 

Kamperen in Fréjus

Fréjus is een perfecte plaats voor een heerlijke kampeervakantie. Het centrum barst van de historische bezienswaardigheden en aan het strand kun je lekker tot rust komen. Doordat Cannes en Saint-Tropez op steenworpafstand liggen hoef je je nooit te vervelen. Deze plaatsen staan onder andere bekend om de mooie havens met luxe jachten. Als je gaat kamperen in Fréjus heb je daarnaast gegarandeerd lekker weer!

Bekijk alle campings in de regio Provence-Alpes-Côte d`Azur

Soorten campings

In Fréjus vind je verschillende campings. Voor een iets rustigere camping kun je kiezen voor een bosrijke camping. De bomen zorgen voor iets meer beschutting en geven daarmee een gevoel van privacy. Er zijn ook genoeg gezinscampings te vinden met animatieteams en activiteiten voor kinderen. Natuurlijk zijn er ook campings die dichtbij de zee liggen. Zo ben je binnen een paar minuten lopen al op het strand.

Bezienswaardigheden en activiteiten

De Romeinse tijd heeft haar sporen achtergelaten in Fréjus, dat is duidelijk. Uit deze tijd zijn er vele prachtige overblijfselen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Daarnaast heeft Fréjus zeker ook andere plekken die je zeker gezien moet hebben:

Arena, Aquaduct, Amfitheater

Dit zijn de grootste en indrukwekkendste overblijfselen uit het Romeinse rijk. Al deze drie creaties zijn al eeuwen oud. Zo stamt het amfitheater bijvoorbeeld uit de 1e eeuw en de arena is de oudste arena in Frankrijk.

Malpassetdam

De Malpassetdam ligt in Fréjus en is vooral bekend omdat de dam een keer is ingestort. Dit gebeurde op 2 december 1959 en koste ruim 400 mensen het leven. Het is indrukwekkend om de dam in levenden lijve te zien en om stil te staan bij de kracht van de natuur. Daarnaast ligt de dam midden in de natuur en zijn er mooie wandelroutes.

Kathedraal en klooster

De kathedraal en het klooster liggen naast elkaar in het centrum van Fréjus. Het klooster is een rustige plek en zowel de kathedraal als het klooster hebben een middeleeuwse stijl. Om het klooster binnen te gaan moet je een entreekaartje kopen, de entree van de kathedraal is gratis.

Romeinse oudheid en heerlijke stranden in Fréjus!

Je kampeervakantie in Fréjus wordt gegarandeerd een succes. Of je nou kiest voor een camping in de natuur, het centrum of aan het strand, overal kun je genieten van al het fijns dat de plaats je te bieden heeft. De combinatie van Romeinse oudheid met de heerlijke stranden is uniek en ook de ligging maakt Fréjus een ideale vakantiebestemming. In de buurt van Fréjus vind je Saint-Tropez, Cannes, meer natuur en tal van (water)sportmogelijkheden. Fréjus is geschikt voor iedere vakantieganger, dus boek nu een camping in deze stad en trakteer jezelf op een heerlijke vakantie!

Blog

Blog berichten over Fréjus

Dit is wat je niet mag missen tijdens jouw kampeervakantie in de Côte d'Azur
Dit is wat je niet mag missen tijdens jouw kampeervakantie in de Côte d'Azur

  28-05-2018

Als een van de meeste geliefde vakantiebestemmingen, mag Frankrijk zich elk jaar weer verheugen op een groeiende...