Campings in Carpentras zoeken

CAMPINGS IN CARPENTRAS ZOEKEN

Carpentras ligt in het departement Vaucluse. Deze historische stad trekt nog steeds ieder jaar veel bezoekers. Dit komt onder andere door de historische overblijfselen, leuke marktjes en de lekkere temperatuur. Voor iedere vakantieganger is een kampeervakantie in Carpentras een goed keuze door alles wat de stad te bieden heeft. De stad ligt daarnaast aan een oever van een rivier en zodoende zijn er veel watersporten die je kunt uitoefenen. Lees meer 

Kamperen in Carpentras

Carpentras is een stad met een verhaal. Je vindt er de mooiste monumenten en de uitgestippelde wandelroutes zorgen ervoor dat je niets mist. In de stad zelf zijn weinig campings, maar in de directe omgeving vind je er genoeg. Verder kun je de natuur in voor wandelingen of om een eindje te fietsen.

Bekijk alle campings in de regio Provence-Alpes-Côte d`Azur

Soorten campings

In de omgeving van Carpentras vind je campings die midden in de natuur staan. Zo zijn er campings tussen de bossen of tussen de wijngaarden. In hartje zomer is het handig om een camping met schaduwplekken te kiezen omdat de temperatuur vaak erg hoog is en het weinig regent. Er zijn ook voldoende familiecampings te vinden met activiteiten voor kinderen.

Bezienswaardigheden en activiteiten Carpentras

Truffelmarkt

In Carpentras vind je in de wintermaanden iedere week een truffelmarkt. De truffel is een delicatesse in dit deel van Frankrijk en wordt door de restaurantjes in Carpentras verwerkt in hun gerechten. Het seizoen van de truffel noemt men “Rabasse’’. De markt bestaat uit twee delen; eentje voor toeristen en particulieren en een speciale markt voor professionele inkopers. Een bezoek aan de markt is een erg leuke en bovenal unieke ervaring!

Confiseries du Mont Ventoux

Hier worden de meest bekende snoepjes uit Carpentras gemaakt. Het snoepje, de Berlingot, is bedacht in de 19e eeuw door een banketbakker in Carpentras. Deze lekkernij wordt nog steeds naar traditioneel recept gemaakt. Het voornaamste ingrediënt dat wordt gebruikt is de overgebleven stroop van vruchten. De snoepjes zijn klein en hard met dunne witte streepjes.

Mont Ventoux

De Mont Ventoux is de hoogste berg in de omgeving; het hoogste punt ligt op 1912 meter. De route op de berg is al verschillende keren gereden tijdens een etappe van de Tour de France en is daarom erg populair bij wielrenners, maar er zijn ook genoeg andere dingen te vinden. Zo wordt er wijn gemaakt, honing geproduceerd en er worden truffels gegenereerd. Zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen dus!

Festival

In Augustus is er een festival in Carpentras waarop alle producten uit de regio worden verkocht. Tevens kan je hier veel dingen proeven en worden er naast etenswaren ook veel verschillende soorten wijn verkocht.

Carpentras: culinaire hoogstandjes en prachtige omgeving!

In Carpentras krijg je de gelegenheid om unieke ervaringen op te doen. De truffelmarkt en het streekproductenfestival zijn daar voorbeelden van. Daarnaast zit je midden in de natuur, maar biedt het centrum van de stad genoeg zodat je je nooit hoeft te vervelen. Carpentras is daarom de uitgelezen kans voor een veelzijdige kampeervakantie! Boek nu een camping in Carpentras en geniet van een heerlijke vakantie.