Campings in Briançon

CAMPINGS IN BRIANÇON

Briançon is een Franse gemeente in het departement Hautes-Alpes. Het is de op één na hoogste gelegen stad in Europa en ligt 1300 meter boven de zeespiegel. De stad ligt middenin een berglandschap en is onder andere bekend omdat er vele etappes van de Tour de France zijn geëindigd. Verder staat de stad bekend om verschillende kunststukken en om haar interessante geschiedenis. Lees meer 

Kamperen in Briançon

Een kampeervakantie op een camping in Briançon biedt gegarandeerd een mooie omgeving. Voor kampeerders is het de ideale locatie om uit te wijken naar het stadje, maar ook naar de bergen en de natuur. Er zijn genoeg campings om uit te kiezen. Met wie je ook op vakantie gaat, Briançon biedt voor iedere groep en leeftijd weer iets anders.

Bekijk alle campings in de regio Provence-Alpes-Côte d`Azur

Soorten campings

In en rondom Briançon vind je zo’n 20 campings met allemaal hun eigen kenmerken en stijl. Wanneer je meer voor de geschiedenis van het stadje komt, kun je beter kiezen voor bijvoorbeeld een familiecamping dichtbij het centrum. Wanneer je echter voor de natuur komt, kies dan voor een natuurcamping dichtbij het nationale park Écrins. Je voelt dan direct de rust die het natuurpark met zich meebrengt. Bovendien sta je binnen enkele meters midden in één van de mooiste natuurgebieden in

Bezienswaardigheden en activiteiten

Briançon staat op de Unico Werelderfgoedlijst; je bezoek levert dus gegarandeerd een onuitwisbare indruk uit. Denk eens aan het bezoeken van de volgende bezienswaardigheden:

Vestingwerken van Vauban

Omdat Briançon erg dicht bij de grens met Italië ligt, zijn er vroeger forten en vestingen gebouwd om de weg naar Italië te beschermen. Vauban is de bouwmeester die de vestingwerken heeft ontworpen. De werken staan op de werelderfgoedlijst en worden dus beschouwd als uniek en onvervangbaar.

Onze Lieve Vrouw en de Heilige Nicolaas kerk

Deze kerk, op z’n Frans de Notre Dame et Saint Nicolas, is gebouwd in het begin van de 18e eeuw. Vauban was ook bij dit gebouw de bouwmeester. De kerk is al erg oud en erg mooi, zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen!

Grand Rue

De Grand Rue is een klein straatje midden in het centrum van Briançon. Rondom dit straatje vind je tal van winkeltjes, restaurantjes en cafeetjes. Het straatje zelf staat bekend om de aparte huizen die je er kan vinden.

Outdoor-sporten

Doordat Briançon in de bergen ligt en dichtbij het water, zijn er veel mogelijkheden om lekker buiten een sport te beoefenen. Voor de rustige vakantiegangers kun je wandelen door de natuur en de bergen. Voor de fanatiekelingen zijn er extreme sporten zoals raften, canyoning en abseilen.

Voor ieder gezelschap iets te beleven!

Een kampeervakantie naar Briançon is echt perfect wanneer je reisgezelschap bestaat uit personen met verschillende interesses. Briançon heeft namelijk alles. De vestingwerken van de werelderfgoedlijst moet je een keer gezien hebben en ook de natuurparken in de buurt zijn echt adembenemend en uitermate geschikt voor een wandeling. Ook als je niet met een variërend reisgezelschap bent, is Briançon een goede plek om nieuwe dingen te ontdekken. Boek daarom nu je kampeervakantie in Briançon voor een onvergetelijke vakantie!