Campings in Barcelonnette

CAMPINGS IN BARCELONNETTE

Het Franse Alpes de Haute Provence kun je in het zuidoosten van Frankrijk vinden en bestaat uit vier arrondissementen. Eén van deze arrondissementen is Barcelonnette. In Barcelonnette is er voor iedere vakantieganger wel iets te vinden; er zijn vele wandel- en fietsroutes, maar er zijn ook mogelijkheden voor het beoefenen van watersporten. Daarnaast is Barcelonnette een regio waar de historie door de eeuwen heen goed is behouden en zijn er veel historische bezienswaardigheden. Kies voor een veelzijdige vakantie daarom voor een camping in Barcelonnette! Lees meer 

Kamperen in Barcelonnette

Door de prachtige natuur en de aangename temperaturen in de zomer, is de omgeving van Barcelonnette perfect voor een kampeervakantie. Dichtbij vind je andere plaatsen zoals Gap en Embrun. Als je ervoor kiest, kun je door een vakantie in Barcelonnette helemaal tot rust komen, maar als je op zoek bent naar een actieve sportvakantie ben je hier ook aan het juiste adres. Met een lekkere wandeling door de bergen van de Alpen of een kanotocht door de grote rivier die dwars door Barcelonnette stroomt zal je je één voelen met de natuur.

Bekijk alle campings in de regio Provence-Alpes-Côte d`Azur

Soorten campings in Barcelonnette

De rivier de Ubaye stroomt dwars door Barcelonnette. Dat betekent dat er veel camping zijn waar je direct uitzicht hebt op deze prachtige rivier. Je waant je midden in de natuur. Voor meer vertier kun je ook kiezen voor een camping dichterbij het centrum van Barcelonnette. Hier vind je gezellige en knusse restaurants, cafeetjes en winkels. Toch zijn bijna alle campings in deze regio echte natuurcampings; je zit ten slotte midden in de Alpen! Over het algemeen vind je in deze regio relatief kleine campings en varieert het aantal plaatsen ongeveer tussen de 60 en 250. Voor een heerlijke vakantie in de natuur; boek een camping in het veelzijdige Barcelonnette!

Bezienswaardigheden en activiteiten

Ondanks dat Barcelonnette geen grote wereldstad is, zijn er genoeg dingen te doen. Dit komt onder andere door de interessante geschiedenis van het gebied. Door een landverhuizing vanuit Mexico zijn er veel Mexicaanse kenmerken te vinden. Over de geschiedenis van het gebied kun je alles vinden in het Musée de la Vallée. Zowel voor kinderen als volwassenen de moeite waard!

Daarnaast biedt de natuur vele mogelijkheden. Er is een prachtige golfbaan, midden tussen de bergen en er zijn mogelijkheden om te raften door de woeste rivier. Daarnaast kun je parapenten of paragliden en zijn er vele wandelroutes uitgestippeld door professionele organisaties die je langs de mooiste plekjes lijden. Ook voor fietsers zijn er mooie routes en voor de echte fanatiekelingen is er de mogelijkheid om de Col de la Cayolle op te fietsen, met een hoogteverschil van 1.174 meter verdeeld over 28 kilometer!

Barcelonnette, voor een écht vakantiegevoel

Barcelonnette is een bijzondere plek waar de echte natuur behouden is gebleven. Als natuurliefhebber is dit dan ook de perfecte locatie voor je vakantie. Het uitgestrekte berglandschap van de Alpen en de frisse schone berglucht creëren direct een gevoel van rust, even weg uit het drukke stressvolle Nederland. Je zult verstelt staan wat het met je doet. Boek daarom voor het ideale vakantiegevoel nu een kampeervakantie in Barcelonnette!