Campings in Avignon

CAMPINGS IN AVIGNON

Avignon is de hoofdstad van het Franse departement Vaucluse in het zuiden van Frankrijk. De stad telt zo’n 90.000 inwoners. Vooral het oude centrum van de stad is bekend, omdat deze sinds 1995 op de UNESCO-werelderfgoedlijst te vinden is. Avignon ligt in het mediterrane gebied van Frankrijk en er heerst dus altijd een aangename temperatuur. Lees meer 

Kamperen in Avignon

Avignon is een leuke stad voor alle soorten kampeerders. Het is een stad met een rijke geschiedenis en veel musea. Toch vind je dichtbij ook natuurparken met bijzondere diersoorten. In de zomer is het warm en droog, de perfecte omstandigheden voor een heerlijke kampeervakantie. De stad staat bekend om de overweldigende overblijfselen uit de Romeinse tijd, zoals gebouwen en aquaducten.

Bekijk alle campings in de regio Provence-Alpes-Côte d`Azur

Campings in Avignon

Omdat Avignon zo’n variërende stad is, heeft het ook een groot aanbod aan soorten campings. Voor de luxere kampeerder zijn er campings met ruime staanplaatsen te vinden waar je ingerichte tenten kunt huren. Ook zijn er eenvoudige campings voor de kampeerder die niet zoveel waarde hecht aan comfort. Het voordeel van Avignon is dat er campings zijn aan rivieren, meren, middenin de natuur of dichtbij het centrum. Er zijn ook municipal campings, campings die worden beheerd door de gemeente. Er is dus voor iedereen wel iets passends!

Bezienswaardigheden en activiteiten

In Avignon zelf, maar ook in de omgeving is veel te zien en te doen!

Palais des Papes

Dit paleis is het grootste gebouw in Gotische stijl in heel Frankrijk! Het is gebouwd in de 14e eeuw. De bedoeling was dat het gebouw niet alleen een paleis zou worden, maar ook een fort en dus zou dienen ter bescherming van de stad. Dit geeft het paleis een unieke uitstraling. Ieder jaar bezoeken meer dan een half miljoen mensen dit paleis.

Pont d’Avignon

Deze oude brug uit de twaalfde eeuw wordt niet meer als brug gebruikt. Omdat de brug al zo oud is, is hij niet meer helemaal intact en staan er nog maar enkele bogen. Na het paleis is dit het bekendste bouwwerk van Avignon. Als je op de brug staat heb je een mooi uitzicht over het water.

Stadsmuren van Avignon

Avignon heeft beschermende muren die wel 4 kilometer doorlopen. De bouw ervan heeft in zowel de 14e als in de 15e eeuw plaatsgevonden. De muren geven echt een kijkje in de geschiedenis en op de manier hoe dit soort grote steden vroeger beschermd werden.

Pont du Gard

De Pont du Gard is een aquaduct die door de Romeinen is gebouwd. Je kunt aan het aquaduct duidelijk zien dat het in drie verschillende fases gebouwd is. Dit aquaduct staat sinds 1985 in de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Het "Rome van Frankrijk’’ wacht op je!

Dat Avignon als bijnaam het ‘’Rome van Frankrijk’’ heeft mag geen verrassing meer zijn. De stad heeft Romeinse historische gebouwen en andere bouwwerken. De stad zelf is nooit saai en op korte afstand vind je de mooiste natuurparken. Avignon is voor kampeerders de perfecte plek die alles te bieden heeft. Boek daarom nu een camping in Avignon en laat je verrassen door deze mooie stad!