Campings in Aix-en-Provence

CAMPINGS IN AIX-EN-PROVENCE

Wie de Route du Soleil volgt naar het zonnige zuiden van Frankrijk komt vanzelf in de prachtige Provence terecht. Deze regio heeft een bijzonder gevarieerd landschap met bergen, heuvels, weides en een schitterende mediterrane kustlijn. Een camping in Aix-en-Provence geeft je alle mogelijkheden om zowel van natuurschoon als van interessante steden te genieten. Aix-en-Provence was vroeger de hoofdstad van dit departement en heeft zich tegenwoordig ontwikkeld tot echte studentenstad. De gezellige sfeer die deze rol met zich meebrengt, vind je terug in de vele restaurants en cafés die Aix-en-Provence rijk is. Lees meer 

Een mooie stad in landelijk gebied

Aix-en-Provence biedt je eigenlijk het beste van twee werelden. Aan de ene kant is het een bruisende stad, waar je je prima kunt vermaken. Aan de andere kant ligt het in een prachtig gebied van lavendelvelden en olijfboomgaarden met uitzicht op indrukwekkende bergkammen. Het is dan ook een ideale plek voor een kampeervakantie in het zuiden van Frankrijk. Het aantal campings in Aix-en-Provence is beperkt. Maar in de omgeving zijn diverse goede kampeerplekken te vinden van waaruit je dit indrukwekkende gebied eenvoudig kunt verkennen.

Bekijk alle campings in de regio Provence-Alpes-Côte d`Azur

Diverse campings rond Aix-en-Provence

Er zijn een handvol goede campings te vinden in en rond Aix-en-Provence. In grootte verschillen zij van enkele tientallen staanplaatsen tot enkele honderden staanplaatsen. Ook qua geboden faciliteiten wijken zij van elkaar af. Zoek je een camping bij Aix-en-Provence voor een gezin met kinderen? Let dan op de aanwezigheid van speelveldjes en een zwembad. Wil je wel kamperen, maar dan het liefst in een stacaravan? Dan kun je die eventueel ook huren. Er zijn ook campings in Aix-en-Provence waar je tent al voor je klaar staat. Je kunt dan direct achterover zitten en van je vakantie gaan genieten.

Bezienswaardigheden in Aix-en-Provence

Sta je in de buurt van Aix-en-Provence op de camping? Dan kun je een bezoek aan deze elegante stad natuurlijk niet overslaan. Er is genoeg te zien om je meerdere dagen te vermaken:

Cours Mirabeau

Van oorsprong een rijlaan voor koetsen, nu een veel bezocht gebied waar altijd wat te doen is.

Bloemenmarkt

In Aix-en-Provence is er iedere dag wel een markt. De kleurrijke bloemenmarkt vind je tegenover het 17e eeuwse stadhuis.

Thermes Sextius

Deze ruïnes van Romeinse baden doen herinneren aan de rijke geschiedenis van deze stad.

Musée Granet

Dit museum wordt gezien als een van de mooiste van het land en toont werken van onder andere Cézanne, Monet, Rembrandt, Van Gogh en Picasso.

Juvénal Mozart

Een imposante watermuur met waterval bij de ingang van de stad.

Omgeving van Aix-en-Provence

Aix-en-Provence ligt temidden van indrukwekkende natuur. Genoeg mogelijkheden om ook buiten de stad activiteiten te ondernemen dus:

Fietsen in de Lubéron

In deze 50 km lange bergrug tussen Avignon en Aix-en-Provence kun je heerlijk fietsen op goed gemarkeerde routes.

Les Calanques

Rotsformaties langs de kust tussen Marseille en Cassis waar je fantastische wandeltochten kunt maken. Ook wel de mediterrane fjorden genoemd.

Marseille

Levendige, historische havenstad op slechts een half uur rijden van Aix-en-Provence.

Campings in en nabij Marseille

Cassis

Pittoresk vissersdorpje aan de Middellandse zee, waar je onvergetelijke boottochtjes kunt maken.

Boek nu een kampeervakantie in het prachtige gebied rond Aix-en-Provence

Het gebied rond Aix-en-Provence heeft zoveel te bieden, dat je er met gemak weken vakantie kunt vieren en nog het idee hebt dat je tijd te kort komt. Vanwege het beperkte aantal campings in dit gebied is het aan te raden direct te boeken. Je zal er absoluut geen spijt van krijgen en gaat er een onvergetelijke vakantie tegemoet.