Campings in Montpellier

CAMPINGS IN MONTPELLIER

Tijdens je verblijf op een van de campings in Montpellier, dicht bij de Middellandse Zee, geniet je van een vakantie vol historie, mooie stranden en heerlijk winkelen. Deze grootse stad is de hoofdstad van het departement Hérault en daarnaast de zevende grootste stad van heel Frankrijk. In Montpellier bruist het van het leven en schijnt de zon het merendeel van het jaar, wat goed van pas komt tijdens je verblijf op een camping. De stad wordt doorkruist door de rivier Lez die omringt wordt door schitterende flora en fauna. Lees meer 

Kamperen in Montpellier

Terwijl je kampeert in Montpellier word het je aangeraden te gaan winkelen in de oude binnenstad. Het staat er vol met de leukste knusse winkeltjes, grote winkels van befaamde Franse merken en zonnige terrassen. Daarnaast is Montpellier een stad rijk aan historie en daarom ideaal voor iedere cultuurliefhebber. Ontdek bijvoorbeeld een van de ruim zeventig binnenplaatsen van de meest prachtige herenhuizen. Ondanks deze overdadige hoeveelheid geschiedenis is Montpellier echter ook een moderne stad.

Bekijk alle campings in Zuid Frankrijk

Soorten campings in Montpellier

Tijdens je verblijf op een van de campings in Montpellier hoeft het je zeker niet aan een verfrissende duik op kleurrijk groen te ontbreken. Verblijf daarvoor op een camping met verkoelend zwembad of een camping vol rustgevende vegetatie. Ook kun je overnachten in een boomhut of je sportieve kant in je naar boven laten komen terwijl je overnacht op een camping met eigen klimmuur. Óf kies voor een kleine camping aan zee in de omgeving van Montpellier. Keuze zat!

Deze locaties zijn een bezoekje waard in Montpellier

Aan toeristische trekpleisters ontkom je in Montpellier niet, je hoeft je er dan ook geen moment te vervelen:

Place de la Comédie

Het hart van de stad wordt gevormd door Place de la Comédie, hier geniet je regelmatig van straatartiesten en muzikanten.

Musée Fabre

Volgens velen een van de mooiste musea van Europa dat volhangt met meesterwerken van de meest beroemde Franse schilders.

Mikwe

Op zoek naar ontspanning ten midden van de drukke stad? Bezoek dan dit joods bad afkomstig uit de achttiende eeuw.

Antigone

Een trip naar deze wijk gelegen aan de oevers van de rivier Lez, ontworpen door Ricardo Boffil, mag niet ontbreken tijdens je vakantie.

Port Marianne

Dit ontzagwekkend gebouw is het nieuwe stadhuis van Montpellier en heeft een magnifiek boegbeeld.

Tramlijn 3

Een ritje op deze tramlijn mag je niet missen, tramlijn 3 werd namelijk ontworpen door de beroemde modeontwerper Christian Lacroix.

In de omgeving

Gedurende je vakantie in de hoofdstad van Hérault is het ook zeker de moeite waard om je buiten de stad te begeven.

Grotte de Clamouse

Trek door deze sprookjesachtige grotten terwijl een gids je rondleidt.

Pont du Diable

Een verfrissende duik neem je op deze heerlijke plek terwijl je de bijzondere brug boven het water bewondert.

Canoe Rapido

Als je op zoek bent naar een dosis avontuur kun je de rivier Hérault trotseren in kano.

Een van de favoriete steden van de New York Times

Volgens de New York Times, een van de bekendste Amerikaanse dagbladen, is Montpellier één van de 45 steden die je sowieso bezocht moet hebben. Boek die vakantie op een van de campings van deze stad dus direct!