Campings in Le Havre zoeken

CAMPINGS IN LE HAVRE ZOEKEN

Le Havre is een grote havenstad in Normandië, het is zelfs de grootste stad in deze regio en de tweede haven van Frankrijk. Het ligt in de monding van de rivier de Seine en aan de kust van het Kanaal. Kom hier kamperen en genieten van de maritieme geschiedenis! Op de campings in Le Havre en omgeving is het goed toeven. Je kunt genieten van de Normandische kust en de vele visrestaurantjes. Deze moderne stad met oude trekken is een verrassende vakantiebestemming! Lees meer 

Campings in de havenstad

In de omgeving van Le Havre heb je ruime keus aan campings. Sommige daarvan liggen heerlijk aan het strand of rustig in de natuur. Het is een uitermate ontspannen plek om te kamperen! Voor kinderen is het ideaal, het is niet nodig om er elke dag op uit te trekken, ze vermaken zich prima op de kampeerplekken!

Verken Le Havre!

Ben je een fan van moderne architectuur? Dan kom je in Le Havre goed aan je trekken! Le Havre is een vrij moderne stad omdat het is gebombardeerd in 1944 en daarna heel snel weer opgebouwd tussen 1945 en 1964. Voor het eerst zijn daarbij geprefabriceerde delen en beton gebruikt. In 2005 is het gehele centrum op de lijst van Werelderfgoed van Unesco geplaatst! De stad zelf is gesticht in 1517 en er zijn wel oude delen gespaard gebleven waardoor je heerlijk kan struinen. Le Havre kent een groot aantal parken en tuinen waarin je even kunt relaxen en picknicken. Daar kun je bijkomen van het bezoeken van de bezienswaardigheden. Want die zijn er zeer zeker! Denk hier maar eens aan:

Het museum van moderne kunst André Malraux (MuMa)

Dit is het tweede belangrijkste museum in Frankrijk op het gebied van het impressionisme na Musée D’Orsay in Parijs. Maar het heeft nog veel meer kunst om te bewonderen, uit de Middeleeuwen tot nu.

De kathedraal van Le Havre

Dit is een van de oudste gebouwen in de stad uit 1536 en het is de bisschopszetel van de bisschop van Le Havre.

Het stadhuis

Dit is een goed voorbeeld van het nieuwe bouwen van na de Tweede Wereldoorlog.

De regio Normandië

Niet alleen is de stad Le Havre de moeite waard, ook in de omgeving is genoeg te doen! Wat denk je van andere pittoreske steden als Honfleur, Caen, Bayeux en Rouen? Of breng eens een bezoek aan de invasiestranden, dat is erg indrukwekkend. De geschiedenis grijpt je naar de keel. Of ga gewoon lekker zonnen op de andere gewone stranden! Keus genoeg.

Bekijk alle campings in Normandië

Boek vandaag nog!

Waar wacht je nog op? Ga op vakantie naar Normandië en ga naar Le Havre. Deze stad is een fascinerende mengeling van oud en modern, van stad en natuur. Voor elk wat wils dus! Ga ontspannen luieren in de zon op het strand of in een van de vele stadsparken, eet een visje in de haven of ga je geschiedenis- of kunstkennis opfrissen op de invasiestranden of in een van de vele musea van de stad. Kortom, kom kamperen in Le Havre!