Campings in Orléans zoeken

CAMPINGS IN ORLÉANS ZOEKEN

Zoek je een camping in Orleans? Het prachtige en bekende Orleans ligt in het departement Loiret en in de regio Centre-Val de Loire. Die bekend staat om zijn vele kastelen en staat vermeld op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Orleans is op 130 kilometer van Parijs te vinden en ligt in de buurt van de bekende Loire-vallei, die makkelijk te bereiken is van Orleans. Kies daarom voor een historische vakantie in het prachtige Orleans en boek nu je kampeervakantie! Lees meer 

Orleans

Orleans heeft een rijk een historisch verleden. De rijke geschiedenis is elke dag levendig in deze prachtige stad. De geschiedenis van deze stad kent grote namen, zoals Julius Caesar en Jeanne d’Arc. Daarnaast heeft de stad een bisschopszetel, met een indrukwekkende kathedraal: Cathédrale Sainte-Croix. De rijke geschiedenis is op straat terug te vinden. Zo bevindt zich op het bekende Place du Matroi een ruiterstandbeeld van Jeanne d’Arc. Door te kamperen in het prachtige Orleans beleef jezelf bijna de geschiedenis, die dit stadje zo heeft gekenmerkt.

Bekijk alle campings in de regio Centre

Bezienswaardigheden in Orleans

Orleans heeft een rijke historie, waardoor er vele bezienswaardigheden zijn in deze stad. Toch zijn er een aantal bezienswaardigheden die je gezien moet hebben, wanneer je deze stad aandoet.

Cathédrale Sainte-Croix

Deze Kathedraal is het belangrijkste religieuze gebouw van de stad. Het bouwwerk wordt gezien als onroerend erfgoed en is een historisch monument.

Ruiterstandbeeld Jeanne d’Arc

Jeanne d’Arc is de nationale heldin van Frankrijk. Haar standbeeld is te vinden op het bekende Place du Matroi.

Place du Matroi

Bekendste plein in Orleans.

Maison de Jeanne d’Arc

Een vakwerkhuis en reconstructie van het huis van Jacques Boucher, die Jeanne d’Arc onderdak bood.

Kamperen in Orleans

Kamperen in Orleans is dé manier om deze historische stad te ontdekken en tegelijkertijd de omgeving aan te doen. Daarnaast zijn de campings de perfecte manier om een dagje naar de stad van de liefde te gaan. De campings liggen niet in Orleans zelf, maar buiten de stad met verscheidende campings tussen Orleans en Parijs. Dit biedt gelegenheid om meer van de omgeving te zien, waaronder de bekende Loire-vallei en de 140 kastelen die in dit gebied staan. In de buurt van Orleans zijn verschillende campings te vinden, zodat er rekening kan worden gehouden met verschillende wensen. Zo is het mogelijk om een camping te vinden aan een watertje of met een zwembad. Daarnaast zijn er tevens familiecampings te vinden. Er is met elke wens rekening gehouden. Een prachtige manier om dit gebied te ontdekken, dus wees snel!

In Orleans komt de geschiedenis tot leven

Boek nu jouw camping in Orleans en laat de geschiedenis van deze stad tot leven komen. Geniet van de cultuur en de heerlijke specialiteiten of breng een bezoek aan de Loire-vallei met zijn 140 kastelen. De regio kan het best worden ontdekt door te kamperen op een van de vele campings. Op die manier kun je de hele Loire-vallei aandoen en het beste uit de regio halen. Geniet daarnaast van de heerlijke Franse wijnen en de prachtige vergezichten. Boek nu jouw vakantie en geniet van de rijke geschiedenis van dit prachtige stadje.