Campings in Dijon zoeken

CAMPINGS IN DIJON ZOEKEN

Dijon ligt in het departement Côte d’Or en is de hoofdstad van de Franse regio Bourgogne. Je vindt er veel historische gebouwen en je kunt er genieten van een bijzondere gastronomie. In de stad is veel moois te bewonderen, dus je kunt gerust een tijdje verblijven op een camping in de buurt van Dijon om de hele stad te ontdekken. Als je echter op doorreis bent naar het zuiden is een camping in Dijon ook een hele leuke plaats voor één of een paar nachtjes! Lees meer 

De regio Bourgogne

De regio Bourgogne in Frankrijk staat bekend om de vele wijngaarden die je er kunt vinden. De beroemde wijnen Pinot noir (rode wijn) en Chardonay (witte wijn) worden in deze regio gemaakt. Dijon is de hoofdstad van Bourgogne. Liefhebbers van lekker eten en drinken voelen zich vast snel thuis in de Bourgogne, maar als je liefhebber van cultuur en historie bent, zul je hier ook veel mooie dingen ontdekken. Je kunt lekker wandelen door de bossen en wijngaarden in de omgeving, of één van de mooie oude kastelen bezichtigen.

Soorten campings in Dijon

Bij Dijon vind je meer dan voldoende campings waar je uit kunt kiezen als je in deze omgeving wilt kamperen. Of je nu een doorreiscamping zoekt tussen Dijon en Lyon, of op doorreis bent en wil overnachten tussen Nancy en Dijon, maar ook als je langere tijd rond Dijon wilt verblijven, er is keuze genoeg. Als je maar één nacht bij Dijon wil overnachten, kun je kiezen voor een overnachtingscamping. Boek één van de campings met zwembad, als je graag een duik neemt op een warme zomerse dag!

Bezienswaardigheden tijdens je verblijf in Dijon

Kathedraal van Dijon

Historische kathedraal uit de 14e eeuw.

Paleis van de hertogen van Bourgondië

Dit gebouw was vroeger het paleis van de hertogen van Bourgondië en huisvest nu het museum van de schone kunsten.

Mozesput

Een bekend middeleeuws beeldhouwwerk van Claus Sluter.

De Notre-dame van Dijon

Een mooie Rooms-Katholieke kerk uit de 13e eeuw.

Musée de la Vie Bourguignonne

Dit is een museum over het bourgondische leven, dat zich in een voormalig klooster bevindt.

In de omgeving

In de omgeving van Dijon vind je een aantal steden die ook zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken:

Auxerre

Auxerre is een Middeleeuwse stad die bekend is om haar architectuur.

Bekijk alle campings in en rondom Auxerre

Mâcon

Mâcon ligt tussen de wijngaarden, in het zuiden van Bourgogne.

Bekijk alle campings in Mâcon

Nevers

Nevers is een historische stad die aan de rivier de Loire ligt.

Beaune

Beaune is een historische stad aan de Route du Soleil.

Bekijk alle campings in de buurt van en in Beaune

Vézelay

Bekend dorp onder toeristen, wegens haar rijkdom aan geschiedenis, religie en cultuur.

Dijon, historie en gastronomie op weg naar het zuiden

Dijon ligt aan de Route du Soleil, vele toeristen rijden erlangs op hun weg naar het zuiden, maar deze stad is ook zeker de moeite waard om eens voor te stoppen. De stad heeft een mooi oud stadscentrum met historische gebouwen en bijzondere architectuur. In Dijon kun je verder uitstekend eten en drinken. De stad is bekend om haar geweldige wijnen en haar unieke mosterd. Wil je dus kamperen bij een oude stad met historische gebouwen, waar je lekker kunt eten en drinken? Boek dan nu een camping in Dijon!