Campings in Beaune zoeken

CAMPINGS IN BEAUNE ZOEKEN

Beaune ligt in het department Côte-d’Or in de Franse regio Bourgogne, vlakbij de Route du Soleil. Het centrum van de kleine historische stad wordt omringd door een stadsmuur, waar je op kunt lopen. Als je kiest voor één van de campings in Beaune Frankrijk dan kun je genieten van het prachtige oude centrum van deze stad. Boek dus een camping in Beaune en geniet van de stad en de omgeving! Lees meer 

De regio Bourgongne

Wie aan het Franse Bourgogne denkt, denkt meteen aan wijn. Beroemde wijnen als de Pinot Noir (een rode wijn) en de Chardonnay (een witte wijn), komen hier vandaan. De hoofdstad Dijon is een stad met vele historische gebouwen. Houd je van lekker eten, drinken en cultuur, dan kun je in deze regio een geweldige kampeervakantie beleven. Kies voor een wandeling door de wijngaarden of bossen, of misschien ga je liever een van de mooie oude kastelen in de regio bezoeken. Het kan allemaal in de Bourgogne.

Soorten campings in Beaune

In de omgeving van Beaune zijn veel campings te vinden. Beaune ligt in de buurt van de Route du Soleil, dus als je op doorreis bent kun je hier een overnachtingscamping boeken. Blijf je liever wat langer om de omgeving te verkennen, dan kun je een camping boeken voor wat langere tijd. Sommige campings liggen aan natuurwater, andere hebben een zwembad. Reis je met een camper, dan kun je gemakkelijk ergens een camperplaats boeken. Keuze genoeg dus voor een fijne kampeervakantie bij Beaune.

Bezienswaardigheden tijdens je verblijf in Beaune

In Beaune is van alles te zien, de volgende dingen mag je niet missen:

Château de Savigny-lès-Beaune

Kasteel in de gemeente Savigny-lès-Beaune in Beaune.

Parc de la Bouziaze

Dit is een mooi park net buiten het centrum van Beaune.

Basilique Notre-Dame de Beaune

Mooie, grote kerk in het centrum van Beaune.

Musee du Vin de Bourgogne

Museum dat informatie geeft over de wijnbouw in Bourgogne. Het museum bevindt zich in een historisch gebouw.

Hospice de Beaune

In dit prachtige gebouw zat vroeger een ziekenhuis, het gebouw doet nu dienst als museum. Er worden leuke rondleidingen gegeven voor jong en oud.

In de omgeving

In de omgeving vind je de volgende plaatsen die de moeite waard zijn:

Nuits Saint Georges

Gemeente binnen het arrondissement Beaune die bekend is dankzij haar wijnen.

Dijon

Hoofdstad van Bourgogne met prachtige oude gebouwen.

Bekijk alle campings in en rondom Dijon

Auxerre

Deze Middeleeuwse stad is bekend om haar architectuur.

Bekijk alle campings in en in de buurt van Auxerre

Mâcon

Mâcon ligt in het zuiden van Bourgogne, tussen de wijngaarden.

Bekijk alle campings in en rondom Mâcon

Nevers

Historische stad aan de Loire, ten westen van Beaune.

Beaune, historische stad aan de Route du Soleil

Beaune is geen hele grote stad, er is een leuk oud centrum. Om dit centrum staat de oude stadsmuur. Een echte blikvanger in de stad is het hospice van Beaune. Dit prachtige gebouw, dat vroeger een ziekenhuis was, is nu een museum. De stad Beaune wordt omringd door de prachtige wijngaarden van de Bourgogne, waar je heerlijk kunt wandelen.

Wil je dus een tijdje kamperen in een historische omgeving vol wijngaarden, of zoek je een overnachtingsplek met charme op weg naar het zuiden, boek dan een camping in Beaune!