Campings in Lyon zoeken

CAMPINGS IN LYON ZOEKEN

Lyon is de grootste stad van de regio Rhône-Alpes, gelegen in het oosten van Frankrijk. Als je van historie houdt, dan ben je hier op de juiste plek. Ook natuurliefhebbers hoeven niets tekort te komen. In Lyon komen namelijk de rivieren de Rhône en de Saône samen. Er zijn vele campings in de buurt van Lyon, dus als je vakantie wilt vieren op een camping in de omgeving van Lyon, lukt het je vast snel om er één te boeken! Lees meer 

De regio Rhône-Alpes

In de Franse regio Rhône-Alpes kun je genieten van een prachtige natuur, met veel bergen, valleien en schitterende rivieren. De regio dankt haar naam aan de Alpen, die zich bevinden aan de oostgrens, en de rivier de Rhône die erdoorheen stroomt. Naast de Rhône stroomt ook de rivier de Loire door dit gebied. De regio is uitermate aantrekkelijk voor fietsers en wandelaars. Er liggen acht nationale parken binnen de Rhône-Alpes, dus als je een natuurliefhebber bent, kun je hier een geweldige kampeervakantie houden.

Soorten campings in Lyon

Nabij Lyon vind je meer dan genoeg campings om uit te kiezen. Of je nu een doorreiscamping zoekt tussen Dijon en Lyon, of langere tijd je vakantie rond Lyon wil doorbrengen, keuze genoeg. Ook een camperplaats is snel gevonden. Als je slechts één nacht bij Lyon verblijft, kun je kiezen voor een overnachtingscamping. Kies voor een stadscamping als je de rijke historie van de stad wilt ontdekken. Neem je na een lange zomerse dag graag een frisse duik, boek dan één van de campings met zwembad!

Bezienswaardigheden tijdens je verblijf in Lyon

Lyon is één van de grootste steden van Frankrijk en is rijk aan historische bezienswaardigheden. De volgende mooie dingen zou je echt niet mogen missen:

Notre-Dame de Fourvière

Een Basiliek waarvandaan je uitkijkt over de hele stad.

Place Bellecour

Plein in het midden van de stad, dat tot historisch monument benoemd is.

Museum van de Gallisch-Romeinse beschaving

Museum dat midden tussen historische gebouwen ligt.

Kathedraal van Lyon

Prachtig gebouwde kathedraal uit de 12e eeuw. Metalen toren van Fourvière Deze metalen toren lijkt erg veel op de Eiffeltoren.

In de omgeving

In de omgeving van Lyon zijn geweldige natuurgebieden die je kunt bezoeken. De volgende bezienswaardigheden kom je daar onder anderen tegen:

Mont Blanc

De hoogste berg van de Alpen.

Alpe d’Huez

Berg die midden in het Franse skigebied ligt, maar die vooral bekend is van de Nederlandse etappeoverwinningen in de Tour de France.

Meer van Annecy

Eén van de grootste, mooiste en zuiverste meren van Frankrijk.

Bekijk alle campings rondom het meer van Annecy

Gorges de l’Ardeche

Dit is een prachtige kloof langs de rivier de Ardèche.

Beaujolais

Beaujolais is een bekende wijnstreek in Frankrijk, wijn uit deze streek wordt ook in Nederland veel verkocht.

Lyon, vakantie omgeven door historie en natuur

Als je gaat kamperen in Lyon kun je rekenen op een prachtige vakantie. Lekker wandelen door de natuur in de omgeving of door het historische centrum van de stad. Met de auto ben je snel bij de mooiste natuurgebieden van Frankrijk. ’s Avonds kun je genieten van een hapje en drankje in de binnenstad, die dan mooi verlicht is. Lyon wordt namelijk wel de tweede lichtstad van Europa genoemd. Boek dus snel een camping in Lyon en geniet van de unieke combinatie van natuur, cultuur en historie!