Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Leuven

Leuven is een populaire vakantiebestemming in België en dus een heel leuke plek om op de camping te staan. Het is een levendige stad en dat is met name te danken aan de vele studenten die er wonen. Verder staat de stad vooral bekend als bierhoofdstad van België, vanwege de brouwerij die er al eeuwen zit. Hier valt altijd wat te beleven, vooral in de zomer als de kalender vol gepland is met leuke feesten, festivals en andere evenementen. Lees meer
Campings bij Leuven
0 campings
0 campings
Afstand

Oeps... Geen beschikbare accommodaties gevonden

Pas je zoekopdracht aan of verwijder alle filters.

Kamperen bij Leuven

Leuven is een heerlijke stad. Zie je jezelf al zitten op de Grote Markt met een Stella Artois in de hand, kijkend naar alle mooie oude gebouwen die hier staan? Het is een bruisende stad waar je nooit hoeft te vervelen. Ga lekker winkelen, bezoek de brouwerij en geniet van heerlijk eten in één van de vele restaurants. Er zijn ook veel musea die een bezoekje waard zijn. Als je kiest voor een camping bij Leuven ervaar je echt een vakantiegevoel.

Ons aanbod van campings bij Leuven

In de buurt van Leuven liggen veel mooie campings. Wil je dicht bij het centrum kamperen? Dan is de stadscamping een ideale plek voor jou, want je staat in een mum van tijd op de Grote Markt als je hier kampeert. Zo maak je van je kampeervakantie gelijk ook een stedentrip. Er is ook een camperplaats bij Leuven op korte afstand van het centrum, dus ook met de camper kun je de stad makkelijk bezoeken.

Bezienswaardigheden in en rond Leuven

In Leuven is zo veel te zien en te doen, dat je je kampeervakantie wel extra lang mag maken. Om het een beetje overzichtelijk voor je te houden, hebben we alvast enkele hoogtepunten voor je op een rijtje gezet:

Stadhuis

Dit moet je zeker gaan bekijken als je in Leuven bent. Dit stadhuis is namelijk één van de mooiste gotische stadhuizen ter wereld. Het is een prachtig gebouw met veel nissen en standbeelden. Je kijkt hier je ogen uit! Je kunt je in het stadhuis ook rond laten leiden door een gids, die jou alles kan vertellen over dit bijzondere bouwwerk.

Brussel

Leuven ligt dichtbij Brussel. Binnen een uur rijden bevind je je in de hoofdstad van Europa. Hier kun je het leven van de grote stad ervaren. Geniet van Vlaamse frieten, wafels en chocolade en ga lekker winkelen. Er zijn ook veel mooie bezienswaardigheden.

Bekijk alle campings rondom en in Brussel

Sint-Pieterskerk

Dit is de oudste kerk van Leuven, hij is gebouwd in 986. Het is een prachtig en indrukwekkend bouwwerk in de stijl van de Brabantse gotiek. Binnen vind je de schatkamer van Sint-Pieter, waar bijzondere relieken en kelken liggen. Bekijk ook zeker het schilderij Het Laatste Avondmaal van Dirk Bouts.

Stella Artois brouwerij

Deze brouwerij staat al eeuwen in Leuven en is natuurlijk bekend vanwege het Stella Artoisbier. Je kunt hier in het weekend terecht voor een rondleiding door de brouwerij. Uiteraard kun je ook een biertje proeven.

Museum voor Dierkunde

In dit museum wordt de zoölogische verzameling van de Katholieke Universiteit Leuven tentoongesteld. De verzameling is begonnen rond 1850 en laat op een prachtige manier het dierenrijk zien aan de bezoeker. De collectie bevat wel 5000 stukken.

Boek nu!

Leuven is een bruisende stad en biedt je alles wat je wenst van een geslaagde vakantie. Wil jij ook je kampeervakantie combineren met een geweldige stedentrip? Boek dan een camping bij Leuven!