Campings bij Stavelot

CAMPINGS BIJ STAVELOT

Stavelot is een klein en charmant stadje in het oosten van België. Je bevindt je hier in het prachtige gebied van de Ardennen. De stad is erg pittoresk met zijn mooie huizen en gezellige straatjes. De natuur is hier ook echt prachtig. Een camping in de heuvels en de bossen van de Ardennen geeft je echt dat vakantiegevoel dat je zo graag wilt hebben. Lees meer 

Kamperen bij Stavelot

Een camping bij Stavelot is een uitstekende uitvalsbasis om de Ardennen te verkennen. Je kunt gaan kanoën of je kunt wandelen in het prachtige natuurgebied de Hoge Venen. Er zijn ook mooie fietsroutes in de omgeving. Wil je liever de stad in? Dat kan natuurlijk ook. Je bent erg dicht bij enkele mooie steden, zoals Luik en Spa. Zo kan je je kampeervakantie in de natuur leuk combineren met een dagje winkelen in een van deze steden.

Onze campings bij Stavelot

Met een camping bij Stavelot weet je zeker dat je een mooie vakantie zult hebben. Rondom het stadje zijn veel campings te vinden, maar juist ook in de natuur heb je veel keus. Wil je klein en simpel of toch liever een camping waar alles voor je geregeld is? Kijk eens bij ons ruime aanbod naar de opties die er zijn. Een leuke camping vinden die bij jouw wensen past; dat willen wij zo makkelijk mogelijk voor je maken. Dus wacht niet langer en boek jouw avontuurlijke kampeervakantie in de Ardennen!

Dingen om te doen bij en rond Stavelot

Stavelot is een mooi stadje waar je je prima kunt vermaken. Ook in de omgeving is er veel te doen. Ga eens naar een stad in de buurt om lekker te shoppen. Of wil je liever sportief bezig zijn? We hebben vast wat voor je opgezocht:

Spa

Binnen een half uur sta je in Spa, de stad die bekend is om zijn kuuroorden. Ga hier zeker een dagje heen om te genieten van de mooie gebouwen die nog altijd laten zien hoe chic de stad vroeger was. Wil je ontspannen? Ga dan naar de Thermen van Spa. Hier zijn veel sauna’s en thermale baden waar je helemaal tot rust komt.

Bekijk alle campings in en rondom Spa

Baugnez 44

In dit museum ga je terug naar de tijd van de slag om de Ardennen. Je kunt hier ervaren hoe het was om soldaat te zijn in die tijd. Verder hebben ze een grote collectie van authentieke voertuigen en er zijn ook foto’s en films zodat je kunt zien hoe het er toen aan toeging.

Luik

Houd je van winkelen? Het is vanaf Stavelot maar een uurtje rijden naar Luik, dat één van de grootste steden van België is. Je vindt er veel mooie musea en in het centrum zijn veel mooie pleinen en gezellige winkelstraten. Het is zeker de moeite waard om hier een dag door te brengen.

Bekijk alle campings in en rondom Luik

Kanoën op de rivier de Ourthe

Als je naar de Ardennen gaat, hoort kanovaren er toch wel een beetje bij. Dus als je wel van een beetje sportiviteit houdt, moet je dit zeker doen. Vanaf het water ziet de omgeving er nog mooier uit.

De abdij

Deze abdij werd gesticht in 648. In de 19e eeuw is het gebouw herbouwd, maar je kunt nog steeds de middeleeuwse resten zien. In de abdij vind je ook enkele musea, waaronder het museum over het circuit Francorchamps.

Boek nu je kampeervakantie!

Kies voor een camping in de omgeving van Stavelot als je houdt van de natuur en van mooie steden en dorpen. Je vindt het hier allemaal. Boek nu!