Campings in Toulon

CAMPINGS IN TOULON

Toulon is de hoofdstad van het Franse departement Var. De stad telt zo rond de 170.000 inwoners en er is altijd genoeg te beleven. In Toulon ligt onder andere een van de belangrijkste marinehavens van Frankrijk. Het centrum van Toulon is gezellig en je kan merken dat de oude gebouwen en pleinen zorgen voor een echte sfeer. Ook beschikt Toulon over lange mooie gouden zandstranden waar in de zomer veel mensen te vinden zijn. Lees meer 

Kamperen in Toulon

Kampeerders die kiezen voor Toulon kunnen genieten van het gezellige centrum en de mooie stranden. Voor avontuurlijke kampeerders is er genoeg te beleven. De stad is tegen een berg opgebouwd en vanaf die berg heb je een prachtig uitzicht over de rest van de stad en de zee. In de ochtend vind je daarnaast vele marktjes in het centrum. In Toulon zul je je zeker niet snel vervelen!

Bekijk alle campings in de regio Provence-Alpes-Côte d`Azur

Campings in Toulon

De gunstige ligging van Toulon, tussen bergen en zee, zorgt ervoor dat iedere vakantieganger hier met een tevreden gevoel weer weggaat. Wanneer je kiest voor een camping in Toulon geniet je gegarandeerd van het heerlijke klimaat wat er heerst. In Toulon vind je heerlijke campings direct aan zee, maar ook natuurcampings die je dichtbij de bergen kan vinden.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Doordat Toulon aan de zee ligt zijn er verschillende activiteiten die in of op zee kunt doen, maar er zijn ook genoeg dingen te zien en te doen in het centrum van deze historische stad!

Duiken

Voor de kust van Toulon kun je prachtig duiken. Hier ligt namelijk een beschermd nationaal waterpark. Door het klimaat leven er vele tropische planten en vissen. Dus neem je snorkel mee en ontdek wat deze baai te bieden heeft!

Boottocht

Een boottocht is een leuke manier om de rand van de stad te leren kennen! Er zijn vele organisaties die de tochten aanbieden en je ziet allerlei interessante gebouwen en schepen en je vaart langs de indrukwekkende marinebasis. Daarnaast is de baai van Toulon erg mooi.

Kathedraal Sainte-Marie de la Seds

De Sainte-Marie de la Seds kathedraal is een rooms-katholieke kerk en tevens een nationaal monument. In de kathedraal vind je de mooiste kunst, onder andere in Barok stijl. De bouw van deze kathedraal is begonnen in de 11e eeuw!

Place de la Liberté

Het ‘’vrijheidsplein’’ van Toulon is het centrum van de stad. Eromheen vind je alles wat de stad te bieden heeft; winkels, bioscopen, restaurants, cafés en uitgaansgelegenheden. Midden op het plein vind je ook een grote fontein die stamt uit de 19e eeuw. Zeker de moeite waard om even te bekijken!

Bergen en strand, een unieke combinatie!

In Toulon is het mogelijk om te winkelen, te wandelen in de bergen, te sporten of gewoon lekker te relaxen aan het strand. De stad is een echte parel aan de zuidkust. De mooie omgeving gaat niet snel vervelen en een kampeervakantie in Toulon is daarom de perfecte keuze voor iedere kampeerder. Kies nu voor een camping in Toulon en geniet van al het moois en heerlijks wat de stad te bieden heeft!