Campings in Marseille

CAMPINGS IN MARSEILLE

In het zuidoosten van Frankrijk aan de zonovergoten Côte d’Azur ligt het prachtige Marseille. Deze belangrijke havenstad is met haar 26 eeuwen aan historie de oudste grote stad van Frankrijk en het bezoeken meer dan waard. Voor wie ontspanning en cultuur wil combineren, is een camping in de buurt van Marseille de perfecte uitvalsbasis om dat te doen. Gelegen aan de Middellandse Zee profiteer je het hele jaar door van een zeer aangenaam klimaat. Ronddwalen door het oude centrum, een kijkje nemen in de bedrijvige haven, een museum bezoeken of heerlijk relaxen op het strand behoort allemaal tot de mogelijkheden als je kiest voor een camping in Marseille. Lees meer 

Thema's

Populaire thema's in Marseille

De Provence en Côte d’Azur

Marseille ligt in het departement Bouches-du-Rhône in het zuidwesten van de Provence. Het is een gebied dat zowel natuurliefhebbers als zonaanbidders veel te bieden heeft. De Rhône mondt er uit in de moerassen en duinen van de Camargue en iets verder landinwaarts zijn de velden met lavendel en zonnebloemen een lust voor het oog. Oude steden als Nîmes, Arles en Marseille gunnen je een blik in het rijke verleden van dit gebied. De lange kustlijn van de Côte d’Azur biedt overal een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en ook wandelaars kunnen in deze streek hun hart ophalen. Er zijn talloze campings rond Marseille, waar je van al dit moois kunt genieten.

Bekijk alle campings in de regio Provence-Alpes-Côte d`Azur

Campings in Marseille en omgeving

Omdat het in dit gebied vrijwel altijd heerlijk weer is, zijn campings in Marseille en omgeving zeer populair. Door de ruime keuze is er voor iedereen een passende plek te vinden. Vertoef je het liefst je hele vakantie aan zee of zoek je juist een camping bij Marseille in de bergen? Wil je een camping van een Nederlandse eigenaar of selecteer je op activiteiten voor de kinderen? Kamperen in dit gebied garandeert je in ieder geval een heerlijke vakantie met genoeg mogelijkheden.

Bezienswaardigheden van Marseille

Marseille is vooral bekend om zijn grote haven en het oude centrum dat na de Tweede Wereldoorlog grotendeels is herbouwd. Een stadswandeling mag dan ook niet op je programma ontbreken. Net als de volgende bezienswaardigheden:

Quai des Belges

Hier vindt iedere ochtend de vismarkt plaats en kun je tijdens lunch of diner in talloze restaurantjes genieten van een verse bouillabaisse.

Basilique de Notre-Dame-de-la-Garde

Deze basiliek is niet alleen van binnen het aanschouwen waard, maar biedt ook een adembenemend uitzicht over Marseille.

Palais Longchamps

Dit paleis staat met haar halfronde zuilenrijen rond een fontein. Erin is een museum voor schone kunsten en erachter ligt een dierentuin.

Genoeg te doen in de omgeving

Wil je even aan de gezellige hectiek van Marseille ontsnappen? Dan is er ook in de omgeving genoeg te doen.

Camargue

Dit bijzondere natuurgebied op iets meer dan een uur rijden van Marseille wordt gevormd door de delta van de Rhône. Gorges du Verdon Een prachtig gebied voor watersporters op zo’n 150 km van Marseille gelegen in een groot nationaal park.

Aix-en-Provence

Dit was vroeger de hoofdstad van de Provence en is nu een mondaine stad met veel musea, cafés en restaurants.

Bekijk alle campings in Aix-en-Provence

Arles

Deze stad toont nog steeds haar rijke Romeinse verleden. Van Gogh verbleef hier ruim een jaar en schilderde er honderden doeken.

Bekijk alle campings in Arles

Een veelzijdige vakantie in Marseille

Voor een kampeervakantie in het zonnige zuiden van Frankrijk zit je in Marseille en omgeving op de juiste plek. Natuur, geschiedenis, heerlijk eten, rust en avontuur; Marseille heeft het allemaal. Er is zoveel te zien en te doen, dat je waarschijnlijk aan een vakantie niet genoeg hebt. De veelzijdigheid van dit gebied heeft eenieder wat te bieden en is dan ook voor jong en oud een ideale bestemming. Boek nu en verzeker jezelf van een goede plek op een van de mooie campings in Marseille!