Campings in Brussels Hoofdstedelijk Gewest zoeken

CAMPINGS IN BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST ZOEKEN

Brussel is niet alleen de hoofdstad van België, maar ook van Europa. Alleen al daarom, is het een hele belevenis om hier naartoe te gaan. Er zijn hier veel Europese instellingen en je hoort allerlei verschillende talen om je heen (maar vooral Frans natuurlijk) waardoor je echt het gevoel hebt in een wereldstad te zijn. Brussel is ook de hoofdstad van de chocolade. Je komt hier op elke straathoek een chocolaterie tegen, dus zonder chocola je vakantie hier doorbrengen, is haast onmogelijk. Alleen dit zijn toch al genoeg redenen om een camping bij Brussel te boeken? Lees meer 

Populaire bestemmingen in Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Kamperen in de buurt van Brussel

Vlaamse friet eten, chocolade proeven, monumenten en musea bezoeken, het kan allemaal in de mooie stad Brussel. Zo heb je de leuke combinatie van een kampeervakantie en een stedentrip. Hier kun je ervaren hoe het is om in een wereldstad te verblijven. Er is ontzettend veel te zien en te doen, dus je kunt je hier dagen vermaken. Een camping in de buurt van deze bruisende stad is dan ook een uitstekende keus, want zoals Jacques Brel al zong: “Bruxelles bruxellait”.

Ons aanbod van campings in de omgeving van Brussel

Het aanbod van campings in de omgeving van Brussel is groot. Wil je het liefst zo snel mogelijk in de stad zijn? Dan kies je het beste voor de stadscamping zodat je in een mum van tijd in het centrum bent. Er zijn uiteraard ook campings buiten de stad voor als je een wat rustiger kampeerervaring wilt in de natuur. Nog steeds ben je in de buurt van Brussel, dus je hoeft geen lange rit te maken om de stad in te gaan. Er zijn ook enkele camperplaatsen, zodat je ook met de camper het centrum makkelijk kunt bereiken.
Bekijk alle campings in België

Bezienswaardigheden in Brussel

Brussel is een grote stad waar enorm veel te zien en te doen is. We hebben hieronder vijf hoogtepunten voor je op een rijtje gezet, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mooie bezienswaardigheden; te veel om op te noemen.

Atomium

Het ligt voor de hand, maar toch zetten we dit monument maar in dit lijstje. Het is zo ongeveer het eerste dat je ziet wanneer je Brussel nadert. Het Atomium is neergezet in het kader van de wereldtentoonstelling in 1958. In de bovenste bol zit een restaurant.

Mannenken Pis

De beroemdste inwoner van Brussel mag je natuurlijk niet missen. Dit kleine manneke is al vaak het slachtoffer geweest van studentengrappen en op bepaalde feestdagen krijgt hij een kostuum aan.

Basiliek van Koekelberg

Dit is een van de grootste kerken ter wereld en het is een werkelijk schitterend bouwwerk in Art Nouveau-stijl. Aan het begin van de 20e eeuw zou begonnen worden met de bouw, maar in de Eerste Wereldoorlog kwam de bouw stil te liggen. Na de oorlog is de kerk afgebouwd.

Jubelpark

Dit park is aangelegd ter ere van vijftig jaar onafhankelijkheid. Er staat een enorme triomfboog en er liggen mooie tuinen. Ook het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis is hier gevestigd.

Het Koninklijk Paleis van Brussel

De koning woont hier niet, maar hij heeft er wel zijn werkplaats. Dit indrukwekkende gebouw is de plek waar hij leiders van andere landen ontvangt. De buitenkant is alleen al erg mooi om te zien en op bepaalde dagen in het jaar mogen bezoekers ook naar binnen.

Boek nu!

Wil jij ook de combinatie ervaren van een kampeervakantie en een stedentrip? Dan is Brussel voor jou echt de perfecte bestemming. Boek dus nu!