Campings in Arles

CAMPINGS IN ARLES

Arles is een stad in het westen van de Bouches-du-Rhône in de Provence, door de Grieken gesticht. De Romeinen hebben er een soort miniatuurversie van Rome van gemaakt, wat Arles tot vandaag de dag een historische sfeer geeft. Het Romeinse verleden, de mooie ligging en het heerlijke klimaat maken Arles populair bij de toeristen. Een kampeervakantie in Arles biedt je een prima uitvalsbasis om de Provence beter te leren kennen. Steden als Avignon en Nîmes liggen vlakbij en ook natuurgebieden als de Camargue en Les Alpilles zijn snel te bereiken. Lees meer 

De westelijke Provence

De Westelijke Provence wordt gekenmerkt door een rijk verleden. In de grote steden is de Romeinse geschiedenis nog overal zichtbaar en zijn de inwoners trots op hun afkomst en cultuur. Het gebied is uitstekend te bereizen en heeft door haar gevarieerde landschap iedereen wel wat te bieden. Lavendel, olijfbomen en zonnebloemen kleuren de velden in de zomer. En ook ‘s winters is het klimaat over het algemeen vrij zacht. Van sfeervolle dorpjes tot levendige steden en van weidse velden tot imposante bergruggen; de Provence heeft veel te ontdekken. Een camping in Arles geeft je daartoe alle gelegenheid.

Bekijk alle campings in de regio Provence-Alpes-Côte d`Azur

Ontdek Arles vanaf de leukste campings

Er zijn diverse campings rond Arles, maar niet zo veel dat je erdoor overspoeld wordt. Je kunt kiezen uit een aantal gezellige familiecampings, die mooi gelegen zijn in dit westelijke deel van Bouches-du-Rhône. Sommige zijn aanzienlijk groter dan andere, dus je kunt zelf bepalen of je de rust opzoekt of juist meer activiteiten en voorzieningen. Een zwembad is meestal wel aanwezig en ook in speeltuintjes zullen kinderen zich kunnen vermaken. Naast voldoende ruimte om je tentje op te zetten, hebben de campings ook de mogelijkheid om een kant en klare stacaravan te huren.

Bezienswaardigheden in Arles

Er is veel te zien en te doen in Arles, wat een kampeervakantie in deze streek dan ook zeer de moeite waard maakt.

L’Espace Van Gogh

Dit museum toont het leven van Vincent Van Gogh in Arles, waar hij zo’n 15 maanden doorbracht en een groot deel van zijn collectie schilderde.

Les Arènes

Een origineel amfitheater uit de Romeinse tijd dat sterk aan het Colosseum doet denken.

Place de la République

In het midden van dit plein staat een Egyptische obelisk, die afkomstig is uit het destijds nabijgelegen Romeinse circus.

Théâtre Antique

Overblijfselen van een oud Romeins fort, waarvan nog enkele zuilen overeind staan.

In de omgeving van Arles

Arles ligt zeer centraal in de westelijke Provence en biedt dan ook tal van mogelijkheden voor leuke uitstapjes in de omgeving.

Pont du Gard

Dit Romeinse aquaduct torent hoog boven het landschap uit en dateert uit 50 na Christus.

Nîmes

Deze stad is een combinatie van Romeinse bouwwerken en moderne architectuur. Het amfitheater wordt nog steeds gebruikt voor stierengevechten.

Bekijk alle campings in en rondom Nîmes

Les Alpilles

Deze bergen worden wel de kruidentuin van Frankrijk genoemd, waar je heerlijke wandelingen kunt maken.

Les Baux-de-Provence

Dit dorpje staat op een kale rots omringd door ravijnen. Een bezoek aan de ruïnes van de oude burcht is de moeite meer dan waard.

Camargue

Dit bijzondere natuurgebied kun je het beste per boot of te paard verkennen.

Een veelzijdige bestemming voor een heerlijke vakantie

Een camping rond Arles in Frankrijk garandeert je een veelzijdige vakantie in een bijzondere streek. Eeuwenoude cultuur, ongeëvenaard natuurschoon en volop mogelijkheden voor sportieve activiteiten bezorgen je een heerlijke vakantie. Grijp je kans en reserveer de camping in Arles, die aan jouw wensen voldoet.