Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Andorra

Andorra is één van de kleinste landen van Europa. Het ligt in de Pyreneeën op de grens tussen Frankrijk en Spanje. Andorra heeft een bijzondere staatsvorm, de formele staatshoofden zijn de bisschop van de Spaanse stad La Seu d’Urgell en de regerende president van Frankrijk. Zij zijn ”co-prins” van Andorra. Hun rol is symbolisch, zij bemoeien zich niet met de regering van Andorra. Andorra ligt zeer geïsoleerd en is voor zijn inkomsten vooral afhankelijk van het toerisme. De campings in Andorra zijn dan ook ene belangrijke inkomstenbron voor het land. As je een camping in Andorra bezoekt geeft je dat de gelegenheid om het land van dichtbij te leren kennen. Meer lezen
Campings in Andorra
0 Campings
0 Campings

Oeps... Geen beschikbare accommodaties gevonden

Pas je zoekopdracht aan of verwijder alle filters.

Kamperen in Andorra is een belevenis

Je vakantie doorbrengen in Andorra is best bijzonder. De meeste toeristen die naar Zuid-Europa trekken voor hun vakantie blijven in Frankrijk of reizen door naar Spanje of Portugal. Toeristen die Andorra bezoeken doen dat meestal met een speciale reden. Ze staan op een camping in Andorra om het land beter te leren kennen of om van de bijzondere natuur in de bergen te genieten. Maar om welke reden je ook je vakantie doorbrengt in Andorra, het is land is zeer zeker de moeite van het bezoeken waard. Je kunt er prima met eigen vervoer naartoe reizen, eventueel maak je halverwege de reis een tussenstop op een doorreiscamping in Frankrijk. Een overnachtingscamping vind je op diverse plaatsen in Frankrijk, zeker langs de Route du Soleil naar het zuiden.

Verschillende campings in Andorra

Andorra is een prima land om een kampeervakantie door te brengen. Je vindt er onder andere kleinschalige natuurcampings. Dit zijn campings met slechts enkele of enkele tientallen plaatsen. Vooral mensen die rust zoeken tijdens hun vakantie bezoeken deze campings. Ze zijn gevestigd op de mooiste plekken in Andorra en je kunt er schitterende wandelingen maken in de natuur en de bergen. Wanneer je met je gezin op vakantie gaat is het een goed idee om een familiecamping in Andorra te bezoeken. Deze campings zijn kindvriendelijk en beschikken over faciliteiten die vooral door jonge gezinnen worden gewaardeerd. Denk hierbij aan een zwembad met glijbaan, een peuterzwembad of een speeltuin voor de kinderen. Ook vind je op deze campings vaak sportfaciliteiten zoals een fitnesruimte of een sportveld of tennisbaan.

Glamping in Andorra

Ook voor luxe kamperen kun je terecht in Andorra. Op steeds meer campings kun je een luxe accommodatie huren voor je vakantie. Als je zelf geen tent of caravan hebt of niet met de auto naar Andorra wilt rijden, dan is huren een ideale oplossing. Je verblijft in een royale stacaravan die van alle gemakken is voorzien of in een hippe safaritent. Vaak beschikken deze accommodaties over eigen sanitair, iets wat het kamperen gelijk een stuk minder primitief maakt. Ook mensen die normaal gesproken niet zo dol zijn op kamperen zijn vaak nog wel over te halen voor glamping. Op een glamping camping in Andorra is vaak een restaurant aanwezig en een luxe zwembad. De ideale locatie voor een luxe vakantie in dit gastvrije land in Zuid-Europa.

Dit moet je gezien hebben als je gaat kamperen in Andorra

Wanneer je je vakantie doorbrengt in Andorra dan wil je natuurlijk deze gelegenheid aangrijpen om het land beter te leren kennen. Daar is volop gelegenheid voor. Dit zijn daarbij de belangrijkste ‘to do zaken’ voor op je lijstje.

Maak kennis met de Andorrese keuken

De keuken van Andorra is, wat natuurlijk logisch is, sterk verwant aan met name de Catalaanse keuken in Spanje. Catalaans is tenslotte ook de officiële voertaal van het land. Maar toch zijn er bijzondere verschillen, vooral ingegeven door invloeden uit Frankrijk en Italië. Zo kent men in Andorra de gewoonte om vis en vlees met een saus te serveren. Ook wordt er gebruik gemaakt van pasta’s bij het maken van gerechten. Vlees en vis en ook groente, granen en fruit komt vooral van eigen bodem.

Andorra la Vella

De hoofdstad van Andorra staat vooral bekend om het taxfree winkelen. Andorra is niet voor niets bekend en geliefd als belastingparadijs. Veel toeristen die het land bezoeken grijpen dan ook hun kans om goedkoop merkkleding, sieraden, cosmetica en parfum mar ook gebruiksartikelen zoals fotocamera’s en dergelijke tegen een scherpe prijs te kopen.

Escaldes-Engordany

Deze stad ligt in een mooie vallei en is onder andere bekend vanwege de Thermen Spa Caldea met natuurlijke bronnen. Deze regio is verder uniek vanwege het feit dat hier nog mensen wonen die leven volgens de oorspronkelijke leefwijze van honderden jaren geleden. Als je dit deel van Andorra in de bergen bezoekt lijkt het of de tijd heeft stilgestaan.

Naturlandia

In dit ecopark vind je de langste Alpine slee-trein-baan ter wereld. Met de Tobotronic leg je een parcours af van ongeveer 5.300 meter over een ijzeren rails.

IJzerertsmijnen in Llorts

In de periode tussen de 17e en de 19e eeuw werd er ijzererts gewonnen in de vallei in de omgeving van de plaats Llorts. Nu zijn de mijnen niet meer in gebruik. Ze zijn opengesteld voor het publiek. Je kunt er een rondleiding krijgen onder leiding van een gids.

Reserveer een mooie camping in Andorra via Campings.nl

Wil je je vakantie doorbrengen in Andorra? Reserveer dan nu direct een mooie camping in dit schitterende land. In Andorra vind je mooie campings op de mooiste plaatsen in de bergen. Breng je je vakantie door in het hoogseizoen, zorg er dan voor dat je op tijd een camping in Andorra reserveert zodat je favoriete camping niet al is volgeboekt.