Campings in Schotland zoeken

CAMPINGS IN SCHOTLAND ZOEKEN

Schotland ligt in het noordelijkste deel van het Verenigd Koninkrijk en telt iets meer dan 5 miljoen inwoners. Edinburgh is de hoofdstad van Schotland, maar Glasgow is de grootste stad. Schotland heeft verschillende soorten landschappen. Zo bestaan de Hooglanden voornamelijk uit oud gesteente en bestaat Schotland uit meer dan 790 eilanden. In het binnenland van Schotland vind je veel zoetwatermeren. Verder staat Schotland bekend om haar whisky en om de mooie natuur. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Schotland

Kamperen in Schotland

Schotland is een perfect land om per camper te verkennen. Deze manier van reizen geeft je optimale vrijheid. Wanneer je wil kun je iedere dag naar een ander deel van Schotland trekken, maar langer op dezelfde plek blijven behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. In Schotland is het daarnaast ook toegestaan om te kamperen in de natuur zonder dat je op een camperpark of camping hoeft te staan.

Bekijk alle campings in Glasgow

Campings in Schotland

In Schotland zijn weinig plekken zoals een camperpark waar je met je camper terecht kunt. Als er campings zijn, zijn het vaak kleine campings. Er zijn ook campings met een Nederlandse eigenaar. Als je geen overlast veroorzaakt of in een natuurgebied staat, kun je ook gewoon je camper parkeren en daar overnachten. Het nadeel is dan wel dat er zeer waarschijnlijk geen mogelijkheid tot elektriciteit aanwezig is. Schotland heeft prachtige baaien en natuurgebieden met adembenemende uitzichten. Voor de rustzoekers is Schotland dan ook het perfecte land om te genieten van de stilte en de ruimte.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Schotse Highlands

In de Schotse Hooglanden vind je het klassieke Schotse landschap. Je kijkt uit over uitgestrekt land met meren, bergen, stranden en watervallen. De Schotse Hooglanden zijn ook uitermate geschikt voor het beoefenen van outdoor sporten zoals raften en canyoning. Daarnaast kun je de hoogste berg van de Hooglanden beklimmen. Je kunt zelfs dolfijnen spotten en in de zomer kun je relaxen aan de witste stranden. Als je al het moois van de Schotse Hooglanden wil ontdekken, wordt aangeraden om hier minimaal een paar dagen voor uit te trekken.

Edinburgh

Edinburgh is al sinds de 15e eeuw de hoofdstad van Schotland en nog steeds erg belangrijk. Het centrum van de stad bestaat uit twee delen, het oude en nieuwe deel en staat sinds 1995 op de UNESCO-werelderfgoedlijst. In Edinburg zijn genoeg dingen te zien en te beleven en de stad trekt ieder jaar vele toeristen.

Bekijk alle campings in Edinburgh

The Jacobite train

Deze trein rijdt tussen twee plaatsen; Mallaig en Fort William. Het is een oude stoomtrein en de reis is werkelijk fantastisch. De uitzichten vanuit de trein tijdens de reis zijn adembenemend. Deze trein is vooral beroemd geworden door de Harry Potter films!

Natuurschoon en historie in Schotland

Schotland biedt helaas geen zonnig vakantieweer, maar wel fantastische landschappen. Wanneer je voor een camperreis in Schotland kiest, ben je verzekerd van een heerlijke relaxte vakantie. De omgeving in Schotland heeft af en toe iets weg van een schilderij en heeft iets betoverends. Reis daarom voor een vakantie om nooit te vergeten met een camper door Schotland en geniet van alles dat het land je te bieden heeft!