Campings in Gotlands län zoeken

CAMPINGS IN GOTLANDS LÄN ZOEKEN

Gotland is een Zweeds eiland en ligt ongeveer 90 kilometer van de kust van Zweden. Het eiland is makkelijk te bereiken en eenmaal op het eiland vind je prachtige natuur en veel historische overblijfselen. Gotland heeft één stad, Visby, met een muur die diende ter bescherming in de middeleeuwen. Deze muren staan op de UNESCO werelderfgoedlijst en is dus zeker de moeite waard om te bekijken! De stad heeft een middeleeuwse uitstraling en biedt voor iedereen wel iets. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Gotlands län

Kamperen in Gotland

Gotland heeft een kustlijn van 800 kilometer en is dus ideaal voor de strandliefhebber. Daarnaast kun je op Gotland genieten van de meeste zonuren van heel Spanje, dus ook voor mensen die de hele dag willen genieten van de zon is het eiland perfect. De enige stad op het eiland, Visby biedt terrasjes, winkeltjes en heeft een fascinerende geschiedenis. Doordat Gotland vroeger een handelsnederzetting van de Vikingen was, kun je er nog steeds allerlei activiteiten doen die daarmee te maken hebben, zoals brood bakken, werpen met bijlen en pijl en boog schieten.

Bekijk alle campings in Zweden

Soorten campings

Er zijn campings die dichtbij de zee liggen en vanaf die campings sta je binnen enkele minuten lopen al met je voeten in het zand. Er zijn ook veel natuurcampings te vinden die midden in de bossen liggen. Wanneer je op zoek bent naar natuur en ruimte is dit een zeer geschikte plek. Ook heeft Gotland campings die aan het nationale park Gotska Sandön liggen voor mensen die echt toe zijn aan rust.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Gotland biedt voor iedereen wel iets: geschiedenis, natuur, werelderfgoed en ga zo maar door. Zo is je tijd op Gotland zeker niet saai!

Sudret en Farö

Hier vind je de zogenaamde ‘raukar’, dat zijn natuurlijke pilaren van kalksteen. Deze pilaren vind je overal aan de kust en zijn erg indrukwekkend. Combineer een lekkere wandeling op het strand met het bezichtigen van deze prachtige natuurstenen!

Gotska Sandön

Dit is het nationale park van Gotland en beschikt over azuurblauw water en kilometerslange zandstranden. De omgeving is werkelijk prachtig, je waant je op een tropisch eiland! Het park is erg geschikt voor een lekkere wandeling door de duinen of over het strand.

Stadsmuur UNESCO werelderfgoedlijst

De stadsmuur van Visby staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is dus zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen wanneer je in Gotland bent. Hij stamt uit de middeleeuwen en er is een mogelijkheid om op de stadsmuur te wandelen. De muur is erg indrukwekkend en wanneer je deze bewandeld is het net of je terug in de tijd bent gevlogen!

Bezoek nu dit prachtige verbogen stukje Zweden!

Gotland is een relatief onbekend stukje Zweden, maar mensen die de stad bezocht hebben zijn erg enthousiast. Werelderfgoed, het nationale natuurpark en het centrum van de stad Visby zorgen ervoor dat de stad echt voor iedereen wel iets te bieden heeft. Wanneer je houdt van nieuwe uitdagingen, kies je voor een kampeervakantie op een camping in Gotland. Laat je verrassen door al het moois dat het eiland te bieden heeft!