Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Azoren zoeken

Een kampeervakantie doorbrengen op een van deze Portugese eilanden betekent uitrusten te midden van een adembenemende natuur. De archipel bestaat uit negen grote en acht kleinere eilandjes. Elk eiland heeft zijn eigen, unieke karakter. Wat ze gemeen hebben, is dat je op elke eiland terechtkomt in een zee van kleuren. Deze voormalige Portugese kolonie is dé ideale vakantiebestemming voor liefhebbers van natuur en sportieve activiteiten. Lees meer
Campings in Azoren zoeken
0 campings
0 campings

Oeps... Geen beschikbare accommodaties gevonden

Pas je zoekopdracht aan of verwijder alle filters.

Kamperen in de Azoren kan het hele jaar door. Het klimaat is 365 dagen per jaar aangenaam te noemen. Wees wel voorbereid op regelmatige buien, maar hieraan heeft het eiland wel zijn prachtige natuur te danken! Lijkt het jou ook wat om te gaan kamperen op een eiland midden in de Atlantische Oceaan? Vind dan nu jouw camping op onze pagina.

Soorten campings in de Azoren

In het algemeen behoort deze onontdekte bestemming niet tot de goedkoopste. Wij maken het je echter mogelijk om met een prima budget een camping in de Azoren te boeken. De meeste campings in de Azoren liggen op het hoofdeiland São Miguel, maar ook op de rest van de eilanden bestaan mogelijkheden. De campings zijn vaak kleinschalig.

Welke camping je uiteindelijk ook kiest, je kunt ervan verzekerd zijn in een schitterende omgeving je vakantie te vieren. Als je ’s ochtends je tent of caravan uitstapt, adem je de frisse lucht van de vrije natuur in. De vele kleuren van de omgeving zorgen ervoor dat je vol energie aan je dag begint!

Bekijk alle campings in Portugal

Bezienswaardigheden in de Azoren

Een camping op de Azoren is een walhalla voor natuurliefhebbers. Wil je de archipel goed verkennen? Laat je chique kleding dan thuis en stop je wandelschoenen in je koffer. Maar ook op cultureel gebied laten de eilanden niets te wensen over:

Walvisspotten

Op zoek naar walvissen? Je start je tocht in Pico. Walvissen zwemmen hier het hele jaar door, maar vooral in de zomermaanden zit je goed. Er leven rond de Azoren maar liefst 25 verschillende walvissoorten.

Sete Cidades

Bewonder het blauwgroene kratermeer van de vulkaan

Ponta Delgada

De hoofdstad en tevens grootste stad van de Azoren. Struin langs deftige herenhuizen, oude kerken en charmante pleintjes. Winkelliefhebbers halen hun hart op aan de Avenue Dom Henrique.

Elk eiland zijn eigen charme

Het wordt nog lastig kiezen waar je je kampeervakantie precies wilt doorbrengen. Voor alle eilanden is wel wat te zeggen. Niet voor niets kiezen veel toeristen dan ook voor

eilandhoppen. Verwacht tijdens je vakantie geen parelwitte zandstranden, maar ruige kustgebieden met steile kliffen. Maar bovenal een helder kleurenpalet. São Miguel wordt het groene eiland genoemd vanwege zijn vele glooiende groene velden. Faial draagt de bijnaam ‘het blauwe eiland’ vanwege de hoeveelheid hortensia’s. Kleuren die je ook na je vakantie nog lang zullen bijblijven.

Lijkt het jou ook wat, kamperen op een archipel midden in de oceaan? Een camping op de Portugese Azoren is zeker een beleving die zich onderscheidt van alle andere kampeervakanties. Ga dit jaar dus eens voor iets anders en vind bij ons de mooiste campings van de Azoren!