Campings in Florac

CAMPINGS IN FLORAC

Gedurende je verblijf op een camping in het stadje Florac bevindt je je in het Zuid-Franse departement Lòzere in de regio Languedoc-Roussillon. Dit adembenemende plaatsje ligt in het imposante natuurgebied des Cévennes. Volgens velen is het overigens een van de knapste dorpen in dit gebied. Denk hierbij aan verrukkelijke straatjes, schitterende watervallen en een mooi kasteel. Dit alles kun je bewonderen tijdens een ontspannende wandeling. Florac is een sprookjesachtige bestemming en een verblijf op een camping in dit gebied is dan ook zeer bijzonder. Lees meer 

Kamperen in Florac

Florac heeft een unieke ligging, namelijk aan de ingang van de Gorges du Tan, een oogverblindende kloof waar de rivier Tarn doorheen stroomt. Het riviertje de Tarnon, dat in de Tarn uitmondt, stroomt bovendien midden door het beeldige stadje. Mede hierdoor is Florac dé ideale plek voor je vakantie in Zuid-Frankrijk, tijdens het kamperen in dit gebied kijk je je ogen uit. Iets ten zuiden van Florac bevindt zich daarnaast een fossielenlocatie waar je tientallen voetstappen van dinosauriërs kan bezichtigen. Kamperen in Florac is alsof je kampeert op een ansichtkaart.

Bekijk alle campings in Zuid Frankrijk

Soorten campings in Florac

Een camping omgeven door overvloedig groen zal niet moeilijk te vinden zijn in Florac. Ook liggen verscheidene campings aan water voor diegene die willen kamperen met toegang tot eigen natuurwater. Verder zijn er campings met speelgelegenheden voor de kinderen en campings met zwembaden. Je kunt ervoor kiezen om te overnachten in een (sta)caravan, een huisje of een tent. Natuurlijk ontbreekt het je tijdens het kamperen op een van deze campings niet aan een prachtig uitzicht.

Tijdens je vakantie in Florac moet je hier geweest zijn

In Florac valt genoeg te bewonderen en te beleven, je beleeft hier gegarandeerd een topvakantie:

Tourisme Actif

Houd je van avontuur? Dan is deze activiteit ideaal. Beklim de prachtige omgeving van Florac. Ook geschikt voor kinderen.

Parc National des Cévennes

Bezoek dit nationale park met onder andere de 1567 meter hoge berg Mont Aigoual, ook wel ‘de regenberg’ genoemd.

Château de Florac

Dit kasteel is misschien wel de nummer één bezienswaardigheid in Florac, je kunt er dan ook niet aan ontkomen om hier even langs te gaan. In het kasteel bevindt zich een museum met alle informatie over Parc National des Cévennes.

In de omgeving

Met een bezoek aan een van onderstaande bestemmingen buiten Florac zal je ook volop genieten van je vakantie:

Sainte-Enimie

Op de lijst van de mooiste dorpen van Frankrijk staat dit Middeleeuwse dorpje, pittoresk en gelegen in een beeldig gebied.

Grotte de Dargilan

Ook wel de ‘roze grot’ genoemd. Deze druipsteengrot is van nature roze gekleurd en heeft imponerende afmetingen.

L’Aven Armand

Deze druipsteengrot werd in 1897 ontdekt door Louis Armand en bevat ongeveer 400 stalagmieten.

Een onstuimig verleden

Florac heeft een vrij roerige geschiedenis. Dit blijkt alleen al uit de levensloop van het kasteel. Dit werd is de dertiende eeuw opgebouwd, waarna het tijdens de Godsdienstoorlogen werd vernietigd, om vervolgens weer in 1652 te worden hersteld. Ondanks dit alles is deze plaats voor menig toerist een geliefde reisbestemming. Boek daarom nu je camping!