Campings in Les Landes zoeken

CAMPINGS IN LES LANDES ZOEKEN

Altijd al willen kamperen op loopafstand van de zee en het bos? Dan is een camping in Les Landes echt iets voor jou! In Les Landes in het zuidwesten van Frankrijk bevinden zich lange brede zandstranden die de harten van iedere zonaanbidder sneller doen laten kloppen. Veel van de campings liggen er direct aan zee waardoor van een reisafstand naar het strand geen sprake meer is. Dat betekent niet dat kamperen in Les Landes eenzijdig is: wanneer je de goudgele stranden verlaat betreedt je vrijwel meteen het bos van Les Landes, ook wel de bossen van Gascogne genoemd. Hier kun je fantastische natuurwandelingen maken. Een geoefende wandelaar? Er zijn naast korte routes door het bos ook langere routes op minder geëffende paden uitgezet. Lees meer 

Les Landes en omstreken

Kamperen in Les Landes houdt meer in dan alleen zon, zee en strand. Deze rustige streek in Frankrijk staat namelijk ook bekend om zijn pittoreske dorpjes, wonderlijke natuurschoon en vijf verschillende kuuroorden. Absolute aanrader is het dorpje Dax waar zich midden in het centrum een fontein bevindt waarvan het water bij het verlaten van de grond maar liefst 64°C bedraagt. Het waren de Romeinen die voor het eerst merkten dat de natuurlijke bronnen in Dax een geneeskrachtige werking hadden. Ook vandaag de dag is Dax een populair kuuroord. De wateren in het dorp zouden reumatische klachten helpen verminderen. Naast het kuuroord beschikt Dax tevens over enkele oude ruïnes die stammen uit de Romeinse Tijd. Een bezoek aan het Borda Museum is eveneens een aanrader.

Een camping aan het strand! Kan het nóg beter?

De meeste campings bevinden zich direct aan zee, er zijn echter ook enkele campings te vinden in de binnenlanden van Les Landes. De streek kent vele, ruime campings die ideaal zijn voor gezinnen met kinderen. De meeste campings hebben buitenzwembaden waardoor je niet verplicht wordt dagelijks naar het strand te gaan.

Voor personen die juist rust zoeken en schrikken van het idee van grote campings: Les Landes staat juist bekend om rust en dus ook om zijn rustige campings. De streek kent drie kleinere campings alsmede één naturistencamping. Daarnaast zijn er meerdere campings geschikt voor camperaars. Surffanaat? Surfers wereldwijd voelen zich door Les Landes aangetrokken vanwege de perfecte golven. Zin om zelf te surfen? Dat kan! Op veel stranden kun je surfles krijgen. Dus pak die perfecte golf!

Bekijk alle campings in Nouvelle Aquitaine

De perfecte Les Landes ervaring

Côte d'Argent

Côte d'Argent is Europa's langste strand en trekt veel surfers aan. Ook als je zelf geen zin hebt om te surfen, is een bezoekje aan dit mooie strand het waard: de surfers maken er vaak een mooie show van.

Het bos nabij Les Landes

Het bos nabij Les Landes is een schitterend natuurgebied en biedt voor zowel de amateur- als de geoefende wandelaar prachtige wandeltochten. Ook een fietstocht door dit uitgestrekte bos is de moeite waard.

Dax

Dax is het culturele centrum van Les Landes. Het dorpje kent naast enkele natuurlijke bronnen, mooie ruïnes, interessante musea, een gotisch-neoklassieke kerk en een schitterend park.

Mont-de-Marsan

Een stuk verder in het binnenland ligt het dorpje Mont-de-Marsan. Ondanks dat het enigszins ver verwijderd ligt van de goudgele stranden, is het toch zeker de moeite waard om te bezoeken. Dit middeleeuwse stadje kent een rijke en lange geschiedenis die zich uitstrekt tot in de Tweede Wereldoorlog.

Interesse gewekt? Reserveer uw camping

Als natuurmens ben je in Les Landes precies op je plek. Geïnteresseerd geworden in een camping in Les Landes? Boek nu je vakantie en geniet van een unieke combinatie van zee, zon, bos en cultuur!