Campings zoeken in de Dordogne

CAMPINGS ZOEKEN IN DE DORDOGNE

De Dordogne is een departement in het zuidwesten van Frankrijk die haar naam leent van de rivier de Dordogne die er doorheen stroomt. De hoofdstad van het departement is Périgueux. De streek staat bekend om de vele kastelen, prachtige dorpjes, prehistorische grotschilderingen en het heerlijke eten. Is dat iets voor jou? Lees meer 

Ruime keuze aan campings

Er is een zeer ruime keuze aan de mooiste campings in de Dordogne. Wat je ook zoekt in je vakantie, het is mogelijk. Zoek je vooral rust, dan is een kleine camping geschikt. Wil je luxe kamperen, denk dan eens aan glamping, een al opgezette tent vol met alle faciliteiten die je maar kunt wensen. Denk je aan zwemmen, kies dan een camping aan de rivier, een meer of met een zwembad. Ga je met kinderen? Perfect, er zijn speciale kindercampings, zeer kindvriendelijk.

Bekijk alle campings in Nouvelle-Aquitaine

Of zoek je per se een Nederlandse eigenaar of een 5 sterren-camping? Ook dat behoort tot de mogelijkheden! Natuurcampings zijn er in overvloed, allemaal hebben ze charme. Het warme klimaat helpt zeker mee aan het vakantiegevoel!

Wat is er te zien?

Wat er nog meer charme heeft, zijn de prachtige dorpjes en stadjes die verspreid liggen in de Dordogne. Zoals Sarlat met de overdekte markt in een voormalige kerk. Beynac, Bergerac, Montignac, Nontron en natuurlijk Périgueux zijn maar een greep uit de enorme hoeveelheid mooie plaatsjes. Vanaf elke camping is het wel mogelijk om naar het dichtstbijzijnde dorp te wandelen, er zijn over routes uitgezet. En ze zijn allemaal de moeite waard! Tien dorpen behoren tot de mooiste van Frankrijk.

Dan zijn er nog de honderden kastelen op het platteland die tot de verbeelding spreken! Sommigen daarvan zijn te bezoeken. De prehistorische grotten zijn ook wijdverbreid in de Dordogne. De bekendste is natuurlijk die in Lascaux met de beroemde grottekeningen, het zijn er meer dan tweeduizend. De originele grot is gesloten voor het publiek, maar er is wel een exacte replica open. Bedenk je eens in hoe dat geweest moet zijn!

Gastronomisch genieten!

De Dordogne staat ook bekend om het heerlijke eten wat ze er klaarmaken. Gaat de liefde bij jou door de maag? Laat je lief je dan meenemen naar deze streek! Paté, truffels, aardbeien of eend, smullen zal je zeker!

Natuur in de Dordogne

Ook natuurliefhebbers zijn in de Dordogne aan het juiste adres! Er zijn maar liefst 6 nationale en 40 regionale natuurparken. Bij vele plaatsen aan de rivier is het mogelijk kano’s te huren en wandelen en fietsen kan overal wel. Er is een wijde variatie in landschappen, afhankelijk in welk gebied je je bevindt. Maar alle campings liggen wel op het mooie platteland, waarvandaan je zo in de natuur bent.

Kom naar de Dordogne!

Geen wonder dat de Dordogne een van de meeste favoriete gebieden is in Frankrijk! Het warme weer, het sublieme landschap, de sfeervolle dorpjes maken het een geweldige streek voor heerlijke vakanties. Alles is mogelijk, relaxen aan het water, sportieve activiteiten en gezellige stadstripjes. Dat is ook echt iets voor jou. Boek daarom nu een van de vele campings in de Dordogne!