Campings in Straatsburg zoeken

CAMPINGS IN STRAATSBURG ZOEKEN

Straatsburg ligt in het Franse departement Bas-Rhin en in de regio de Elzas. Straatsburg is vooral bekend door de Europese Unie, waar de regeringsleiders één keer per maand samen komen om te vergaderen. Maar wist je dat Straatsburg ook een geweldige stad is voor een kampeervakantie? Het is een historische stad waar het merendeel van de huizen is gemaakt met vakwerk. Vooral het oude gedeelte van stad is een pareltje om te zien. Dit gedeelte bevindt zich precies op de plek waar de rivier III zich splitst en als twee armen om het oude stadsdeel stroomt. Straatsburg ligt daarnaast tevens aan de Rijn met aan de overkant Duitsland. De stad heeft een historische stadskern en kent mooie gebouwen en gezellige straatjes. Lees meer 

Thema's

Populaire thema's in Straatsburg

Grande Île

De historische stadskern in Straatsburg wordt ook wel de Grande Île genoemd en bevindt zich tussen de afsplitsingen van de rivier III. Het oude gedeelte van de stad is goed bewaard gebleven en heeft een plekje gekregen op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Bezienswaardigheden in Straatsburg

Straatsburg kent vele bezienswaardigheden, maar er zijn een aantal bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben!

Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg

Een romaans-gotische kathedraal voorzien van het bekende en beroemde astronomische uurwerk. De kathedraal heeft maar een toren, wat bijzonder is.

Maison Kammerzeil

Steile daken die verschillende verdiepingen verbergen, kenmerkend voor Straatsburg.

Ponts Couverts

Overdekte bruggen die zich op verschillende plekken in de stad bevinden.

Temple Neuf

Grootste protestantse kerk van Frankrijk

Campings in Straatsburg

Een kampeervakantie in Straatsburg biedt vele mogelijkheden. Zo kun je genieten van de historie van de stad en de prachtige omgeving die de Elzas te bieden heeft. Er zijn voornamelijk campings buiten de stadmuren te vinden, zodat er volop van de Franse natuur genoten kan worden. Wil je toch liever genieten van de historische stad en je laten onderdompelen in de geschiedenis van de Straatsburg, dan is Camping Indigo Strasbourg de ideale camping om het prachtige Straatsburg te ontdekken. Toch liever een camping buiten de stad, dan is camping Municipal de camping, de stadscamping, de ideale keuze. Gestationeerd aan de rivier, kun je genieten van een heerlijke relaxte vakantie.

Bekijk alle campings in de Elzas

De Elzas

Buiten de grenzen van Straatsburg is ook een hoop te ontdekken. Een van de indrukwekkende bezienswaardigheden is de Brucht: Haut-Koeningsbourg. Die te vinden in het plaatsje Sélestat. De ligging is perfect en er is een mooi uitzicht op de omgeving. Een andere bezienswaardigheid die zeker het bezoekje waard is, is het klooster van Mont-Sainte-Odile. Verder zijn er vele kleurrijke wijndorpen te vinden in de Elzas, waaronder Colmar, Kayersberg en Riquewihr. De omgeving is prachtig en heeft veel te bieden.

Straatsburg, meer dan alleen Europese Unie

Altijd al een bezoek willen brengen aan Straatsburg, maar de politieke relaties hielden je tegen? Laat je niet langer tegenhouden. Straatburg is meer dan alleen maar de Europese Unie. De historische stadskern van de stad geeft je het gevoel dat je je midden in de middeleeuwen bevindt. Daarnaast is het een stukje cultureel erfgoed wat terug is te vinden op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Boek nu jouw kampeervakantie naar Straatsburg en ontdek deze prachtige stad.