Campings in Tours zoeken

CAMPINGS IN TOURS ZOEKEN

Aan de prachtige rivier Loire en rivier Cher, in het departement Indre- et- Loire, is het stadje Tours te vinden. In de volksmond ook wel Tourangeaux genoemd en tegenwoordig de hoofdstad van het departement Indre-et-Loire. Tours is een stadje met een rijke geschiedenis, wat hedendaags nog steeds terug is te zien. Daarnaast staat Tours bekend om de jaarlijkse aankomstplaats voor de wielrennerklassier, de Parijs-Tours. De stad straalt een warme en gezellige sfeer uit. Tours heeft een prachtig middeleeuws centrum met als grootste oogtrekker de Kathedraal Saint-Gatien. Daarnaast is Tours een goede uitvalsbasis voor het ontdekken van de indrukwekkende kastelen in de Loire-vallei. Boek nu een camping in Tours en laat je meevoeren in het middeleeuwse stadje. Lees meer 

Bezienswaardigheden in Tours

Wanneer je besluit om te gaan kamperen in Tours, zal er geen moment sprake zijn van verveling. Tours is een stad met vele bezienswaardigheden, waar iedereen zijn hart kan ophalen. Van de overdekte markthal Les Halles en ochtendmarktjes naar de prachtige kastelen en musea. Onderstaande bezienswaardigheden moet je zeker gezien hebben, wanneer je Tours aan doet!

Place Plumereau

Een prachtig plein in het midden van het centrum, waar een heerlijke Franse wijn en/of gerecht kan worden genuttigd. Het plein staat bekend om de prachtige middeleeuwse houtenhuizen.

Cathédrale Saint-Gatien de Tours

Een prachtige gotische kathedraal in het centrum van Tours.

Musée du Compagnonnage

Hier kunnen de oude ambachten worden aanschouwt, zoals het maken van tapijten, zadels, houtsnijwerken en leer.

Jardin botanique de Tours

Een prachtige tuin in het departement van Indre-et-Loire, waar onder andere zeldzame en beschermde plantsoorten worden beschermd en tentoongesteld.

Dit is nog maar een kleine opsomming van de bezienswaardigheden in Tours. Dus boek nu een camping en laat je verassen

Kamperen in Tours

Tours biedt voor zowel de ervaren kampeerder als de beginnende kampeerder een rijk scala aan campings. Naast een culturele vakantie ook kunnen genieten van zon, zee en strand? Geen probleem ook dat biedt Tours. Er zijn meerdere campings in Tours bij de rivier de Loire te vinden, waardoor een relaxdagje ook prima op de agenda kan staan. Ook in de omgeving van Tours zijn campings te vinden, mocht je toch iets meer van de rust en Franse natuur willen genieten. Een camping in Tours is de ideale uitvalbasis om het prachtige Tours en de omgeving te verkennen!

Indre-et-Loire

Tours is de hoofdstad van het departement Indre-et-Loire, in het midden van Frankrijk. De omgeving kenmerkt zich door de vele prachtige kastelen en het mooie Franse landschap. Er zijn vele wijngaarden en de omgeving staat vermeld op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Alleen hierdoor is het al de moeite waard om voor een kampeervakantie te kiezen in het prachtige Tours.

Boek nu je kampeervakantie in het Franse Tours

Tours is een middeleeuws stadje in het altijd prachtige en warme Franrijk. De geschiedenis is in elke hoek op de straat wel terug te vinden en de omgeving kenmerkt zich door de vele kastelen die onder andere in de Loire-vallei te vinden zijn. Tours ligt op nog geen acht uur rijden van Amsterdam. Liever met het vliegtuig? Geen probleem. In Tours zijn vele mogelijkheden tot het huren van auto’s, tenten en (sta)caravans. Dus boek nu jouw verblijf op een camping in Tours en ontdek de magie van deze stad.