Campings zoeken in Jura

CAMPINGS ZOEKEN IN JURA

Het departement Jura ligt in het oosten van Frankrijk, in de regio Franche-Comté. Lons-le-Saunier is de hoofdstad van dit departement, het is een oude Romeinse stad. Jura is nog niet zo toeristisch als menig ander deel van het land, ideaal dus voor wie wat minder toeristisch wil kamperen. Het Juragebergte bevindt zich ook in het departement Jura. Hier is het wel iets meer toeristisch, omdat je in de hoge bergen van de Jura verschillende skigebieden kunt vinden. Wil je dus kamperen in of bij de bergen en genieten van de mooiste stukjes ongerepte natuur, kies dan voor een camping in het departement Jura! Lees meer 

Populaire bestemmingen in Jura

De regio Franche-comté

De regio Franche-comté bevindt zich in het oosten van Frankrijk en grenst aan Zwitserland. Je vindt er nog ongerepte natuur met bergen, meren, rivieren, watervallen en bronnen. Deze natuur bied je fantastische mogelijkheden om actief bezig te zijn, zowel in de zomer als in de winter. Houd je van kamperen midden in de natuur, dan is een camping in Franche-comté een echte aanrader!

Soorten campings in Jura

Wil je een camping boeken in het departement Jura in Frankrijk, dan kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Er zijn wat kleine charmante campings in Jura, maar ook grotere met zwembad en glijbaan. Je kunt kamperen aan een meer, of kiezen voor één van de mooiste campings in de Jura en zo lekker verblijven in de bergen. Wil je graag een camping in Jura met een Nederlandse eigenaar, dan kun je die zeker ook vinden!

Bezienswaardigheden tijdens je verblijf in Jura

In Jura vind je prachtige natuur, de volgende mooie plaatsen zou je zeker eens moeten bezoeken:

Les Cascades du Herisson

Dit zijn de watervallen van Herisson. In de rivier de Herisson vind je wel zeven watervallen en meerdere stroomversnellingen. Je kunt een mooie wandeling maken langs deze natuurverschijnselen.

Lac de Chalain

Dit is het grootste natuurlijke meer in de Jura.

Grottes de Baume-les-Messieurs

Deze grot met grote zalen in het Jura gebergte is gemakkelijk toegankelijk en kan worden bezichtigd.

Lac de Vouglans

Stuwmeer met mooi turquoise water, prachtige zandstranden en wandelroutes.

Grottes des Moidons

Deze grot is pas relatief recent ontdekt en gevormd tijdens het smelten van gletsjers. Je kunt deze grot het best bezoeken met warme kleren aan.

In de omgeving

In de directe omgeving vind je nog veel meer mooie natuur en historie, enkele tips:

Lac Léman

Net op en over de grens met Zwitserland ligt dit beroemde meer, dat door de Zwitsers ook wel het meer van Genève wordt genoemd.

La citadelle de Besancon

De citadel van Besancon is een hele grote vesting boven de stad.

Lac Saint-Point

Dit is het op twee na grootste natuurlijke meer van Frankrijk.

La maison de La vache qui rit

In het huis van de koe die lacht, ontdek je alle bijzonderheden van deze wereldberoemde koe.

Source du Lison

Beschermde bron, die het beginpunt is van de rivier van Lison.

Jura, hoge Bergen in ongerepte natuur

Prachtige hoge bergen die zich uitstekend lenen om te wandelen en skiën, je vind ze in de Jura. Meren met turquoise water, rivieren met stroomversnellingen en watervallen, in dit prachtige stuk natuur in Frankrijk valt het allemaal te bewonderen. En dan zijn er nog de grotten, met hun historie en prachtige stalactieten en stalagmieten. Kamperen in Jura betekent dat je wordt ondergedompeld in al dit moois wat de natuur je te bieden heeft. Boek dus één van de campings in Jura en verblijf in de bergen en ongerepte natuur van dit departement in Frankrijk!  

Bekijk alle campings in Frankrijk