Campings in Annecy

CAMPINGS IN ANNECY

Annecy is de hoofdstad van het departement Haute-Savoie. Deze middeleeuwse stad ligt aan het meer van Annecy. Er zijn voldoende campings te vinden aan het meer van Annecy, van waaruit je de prachtige omgeving kunt gaan verkennen. Zie je jezelf al wandelen langs het meer of door het Middeleeuwse stadje, boek dan nu een camping in Annecy! Lees meer 

De regio Rhône-Alpes

In de Franse regio Rhône-Alpes vind je een geweldig stuk natuur binnen Europa. Je kunt er vele bergen, mooie valleien en kronkelende rivieren ontdekken. Rhône komt van de rivier de Rhône en Alpes van het Alpengebergte. Als je vanuit je camping graag gaat fietsen of wandelen, dan is dit een locatie bij uitstek. Als natuurliefhebber kun je hier een geweldige kampeervakantie hebben, er liggen namelijk acht nationale parken binnen de Rhône-Alpes. Ook een historisch tripje naar de hoofdstad van de regio Lyon, is een mogelijkheid als je kampeert in Rhône-Alpes.

Bekijk alle campings in Auvergne-Rhône-Alpes

Soorten campings in Annecy

Er zijn allerlei soorten campings in en rond Annecy, zowel grote als kleine, een aantal met Nederlandse eigenaar. Sommige campings liggen bij ,of aan het meer van Annecy, zodat je direct toegang hebt tot het water. Dat heb je natuurlijk ook, als je een camping met zwembad boekt. Kies je een camping in de buurt van de stad Annecy, dan wandel je zo naar de mooie Middeleeuwse stadskern. En wil je in meer luxe verblijven, boek dan een glamping!

Bezienswaardigheden tijdens je verblijf in Annecy

Als je verblijft in Annecy, dan zijn de volgende dingen de moeite waard om eens te bezoeken:

Lac d’ Annecy

Dit is het meer van Annecy, waar de stad Annecy aan ligt.

Château d’Annecy

Het kasteel van Annecy dat in de 12e eeuw gebouwd is.

Cathédrale Saint Pierre

Een mooie kathedraal in het centrum van Annecy.

Pont des Amours

Dit is een bekende brug in Annecy, die over de rivier de Thiou gaat.

Église Saint-Maurice

Een mooie oude Katholieke kerk in Annecy.

In de omgeving

Ook in de omgeving van Annecy zijn mooie dingen die je kunt gaan ontdekken:

Mont Blanc

De Mont Blanc ligt ten oosten van Annecy en is de hoogste berg van Frankrijk.

Albertville

Deze stad is in het verleden het toneel geweest van de Olympische winterspelen en ook in het heden is het nog steeds een bekende wintersportplaats.

Lac du Bourget

Dit meer bevindt zich ten zuidwesten van Annecy en het is een groot en diep meer.

Genève

Genève ligt ten noorden van Annecy. Het is de tweede grote stad van Zwitserland en je vindt er tal van bezienswaardigheden.

Bekijk alle campings in en rondom Genève

Chambéry

Chambéry ligt ten zuiden van Annecy. Het is een oude romeinse stad die wordt omgeven door hele mooie natuur.

Bekijk alle campings in en nabij Chambéry

Annecy, Middeleeuwse stad aan het water

De Middeleeuwse stad Annecy ligt aan het prachtige meer van Annecy. Stad en meer worden omringd door de heuvels en hoge bergen van de Alpen. Welke camping je ook kiest je hebt dus altijd een adembenemend uitzicht. De huizen, kanalen en bruggen van Annecy lijken op die van Venetië. Annecy wordt dan ook wel het Venetië van de Alpen genoemd. Vanuit de stad starten rondvaarten over het meer, zodat je al varend van het water en de prachtige omgeving kunt genieten. Wil je met eigen ogen zien wat deze mooie Mideleeuwse stad aan het water allemaal te bieden heeft, boek dan een camping In Annecy!