Campings zoeken aan de Starnberger See

CAMPINGS ZOEKEN AAN DE STARNBERGER SEE

De Starnberger See is een meer in de Duitse deelstaat Beieren en is na de Chiemsee het grootste meer van de omgeving. Je bevindt je op slechts een half uurtje van de grote en bedrijvige stad München, maar hier op de camping verblijf je in alle rust en met uitzicht op het mooie berglandschap. Het gebied is al sinds jaar en dag geliefd onder binnen- en buitenlandse toeristen, maar ook wordt het door veel dagjesmensen bezocht. Je kunt mooie boottochten maken op het meer, maar ook zeilen en surfen zijn hier veel beoefende sporten. Lees meer 

De vele dorpjes langs de oevers

Rond de oevers van het gehele meer liggen diverse kleine dorpjes. Juist omdat deze totaal niet zijn ingesteld op het massatoerisme, hebben ze hun oorspronkelijke charme behouden. Je zult er veel oude huizen en panden terugzien die doen denken aan vroegere tijden. Je benijdt de lokale bewoners, die hun dagelijks leven in een serene rust doorbrengen. Maak een wandeling door de kleine dorpjes en bestel een koffie of een biertje in een lokaal café.

Bekijk alle campings in Duitsland

Soorten campings aan de Starnberger See

Het overgrote gedeelte van de campings aan de Starnberger See is direct gelegen aan het meer. Zo geniet je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat van het prachtige uitzicht en kun je een duik nemen wanneer je maar wilt. Veel caravan- en camperplaatsen zijn gelegen in de schaduw van de omliggende bomen. Zo hoef je dus niet bang te zijn dat de temperaturen in de zomer ook in je caravan oplopen.

Omdat er zoveel recreatieve activiteiten mogelijk zijn, is dit een gebied dat zich graag bezocht ziet door gezinnen met kinderen. Het is dan ook niet lastig om een leuke familiecamping te vinden. Heb je juist wat meer behoefte aan een kleinschalig verblijf? Dan kies je bijvoorbeeld voor een natuurcamping of een ander soort kleine camping.

Bekijk alle campings aan een Duits meer

Waterkwaliteit en -temperatuur

Omdat het meer een groot oppervlak heeft en ook nog eens behoorlijk diep is, duurt het even tot de watertemperatuur tot een prettig niveau is gestegen. Het meer is op zijn diepste punt wel 127 meter diep. Dat betekent dat je in het begin van de zomer je tanden heel even op elkaar moet zetten wanneer je voor het eerst het water ingaat. De Starnberger See behoort wel tot de schoonste meren van Duitsland. Zelfs de hogere temperaturen in de zomer leveren geen problemen op. Je kunt hier naar hartenlust blijven zwemmen.

Nieuwe ervaring voor golfers

Verblijf je op een camping aan de Starnberger See en ben je een fervent golfer? Dan hebben we goed nieuws voor je: langs het meer ligt een golfbaan. Een kans die je jezelf niet mag ontnemen. Een partijtje golfen op een golfbaan die precies tussen een kraakhelder meer en een bergachtig landschap ligt. De omgeving zal je concentratie goed doen!

Bezienswaardigheden aan de Starnberger See

Op een camping in Starnberg zijn de mogelijkheden niet op één hand te tellen. Behalve de vele watersporten en het bezoek aan een van de kleine dorpjes kun je natuurlijk ook de drukte eens een dagje opzoeken. En dat doe je in München. Hier geniet je van de historische binnenstad en proef je van de geheel eigen cultuur van de stad.

Campings aan de Starnberger See 

Op zoek na een Starnberger See camping? In ons overzichtelijke aanbod vind je ongetwijfeld iets naar jouw smaak. Met een camping aan de Starnbergersee ga je een zorgeloze vakantie tegemoet!