VAKANTIE VIEREN OP EEN BOERENCAMPING IN UTRECHT

Utrecht is de kleinste provincie van ons land maar doet daardoor niet onder voor andere delen van Nederland. Je kunt prima vakantie vieren op een boerencamping in Utrecht. Je vindt ze vooral in het groene buitengebied buiten de grote steden. Een boerencamping op de Utrechtse Heuvelrug is favoriet bij veel vakantiegangers. Ondanks dat je midden in het land zit en niet op het platteland heb je toch het gevoel dat je er even helemaal uit bent. De vakantieboerderijen in Utrecht bieden volop mogelijkheden voor een leuke vakantie, zowel voor stellen als voor gezinnen met kinderen. Lees meer 

De leukste boerencampings van Utrecht

In de provincie Utrecht vind je de leukste boerencampings. Ze zijn gevestigd op boerenbedrijven die vaak nog gewoon in bedrijf zijn. Je kunt dus tijdens je vakantie genieten van het echte plattelandsleven. De koeien of schapen staan bij wijze van spreken naast je tent in de wei. ’s Morgens kun je verse eieren rapen bij de kippen en sommige boerderijen maken kaas of boter dat je ter plaatse kunt kopen. Aan het einde van de zomer wordt er fruit geoogst en wie weet kun je een handje helpen en daarmee een mandje appels, peren of pruimen verdienen. Zo wordt het een leuke en afwisselende vakantie die je ergens anders niet snel zal meemaken.

De rijke geschiedenis van Utrecht

Misschien ligt Utrecht niet zo voor de hand als de provincie voor het doorbrengen van je vakantie. Maar dit deel van Nederland heeft een rijke geschiedenis. De provincie heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van ons land. De Dom van de stad Utrecht is zonder meer één van de bekendste gebouwen van de stad. Utrecht is daarnaast ook universiteitsstad, vele duizenden studenten uit binnen- en buitenland volgen hier een grote diversiteit aan studies, waaronder rechten en diergeneeskunde. Langs de grachten van Utrecht kun je gezellig winkelen in de oude binnenstad, die ook rijk is aan horecagelegenheden. In het Beatrixtheater worden doorlopend grote voorstellingen gespeeld waaronder musicals. Tijdens je verblijf op de boerencamping in Utrecht kun je bij de plaatselijke VVV of de beheerder van de camping informeren naar leuke activiteiten die je in je vakantie kunt ondernemen. Een lange wandeling of fietstocht over de Utrechtse Heuvelrug is natuurlijk altijd een mogelijkheid om te genieten van de mooie natuur en de rust en stilte.

Reserveer een leuke boerencamping in Utrecht voor je volgende vakantie

Als je je vakantie in één van de mooiste provincies van Nederland wilt doorbrengen, reserveer dan nu een gezellige boerencamping in Utrecht. Op Campings.nl vind je een compleet aanbod aan kleinschalige natuurcampings, maar ook campings die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Deze hebben vaak extra faciliteiten zoals een zwembad of een speeltuin. Daarnaast kun je kiezen voor een luxe camping waar je een vaste accommodatie kunt huren. Deze biedt uiteraard meer comfort dan een gewone tent of caravan. Vooral dit luxe kamperen is de laatste jaren sterk in opkomst. Op deze luxe campings is vaak een restaurant aanwezig waar je kunt ontbijten of het diner gebruiken.