Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Test: dit is de beste campingstoel van 2019

Test: dit is de beste campingstoel van 2019

Kampeer jij graag en ben je op zoek naar de beste campingstoel?  Een beetje comfort is op de camping altijd prettig. Kampeerstoelen zijn een belangrijk deel van de uitrusting omdat je daar natuurlijk veel tijd op doorbrengt. Er zijn iedere jaar testen van kampeerstoelen onder meer door ANWB en andere objectieve instellingen. Daarbij worden zowel stoeien getest die goedkoop zijn als de duurdere modellen. Bij campingstoel testen worden zowel kampeerstoeltjes betrokken die je bij de Action kan kopen als de duurdere modellen van de specialist. Natuurlijk is het ook van belang waar jij de voorkeur aan geeft als jij op zoek bent naar de beste campingstoel van 2019. Misschien wil jij bij voorkeur een vouwstoel of is een voetensteun voor jou erg belangrijk.

Waar wordt naar gekeken bij de kampeerstoelen test?

1. Gebruiksgemak.

Een goede kampeerstoel biedt gebruiksgemak, dat wil zeggen dat je er lekker in kan zitten, maar dat ook rekening is gehouden met het feit dat deze op de camping zal worden gebruikt en niet in de huiskamer. Duurzaamheid, eenvoudig te verplaatsen en makkelijk op te bergen, dat telt allemaal mee.

2. Type campingstoel.

De vouwstoel zal niet veel ruimte in beslag mogen nemen, terwijl de standenstoel vooral wordt gebruikt door kampeerders die meer ruimte ter beschikking hebben. Voor en nadelen van beide typen worden in de test van campingstoelen tegen elkaar afgewogen.

3. Het materiaal.

Er worden vele soorten materialen gebruikt, waarvan er stoffen zijn die eenvoudig zijn te onderhouden en weerbestendig zijn, zoals textileen. Gepolsterd textileen is gevuld en biedt daarmee extra zitcomfort. Daarnaast zijn er ook materialen zoals gepolsterd polyester die comfortabel zijn maar niet weerbestendig. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn als je alleen kampeert in warme landen waar de kans op regen minimaal is. Er is ook de mogelijkheid te kiezen voor Air Comfort. Dit materiaal bestaat uit drie lagen, is luchtdoorlatend, weerbestendig en bijzonder zacht. Goedkoop is het echter niet.

4. Extra’s en comfort.

Er zijn diverse opties waar het extra comfort en luxe betreft. Zo kan je ook kiezen voor een kampeerstoel met hoofdsteun, voetensteun en verstelbaarheid. Een bekerhouder of zijtafeltje is ook mogelijk. Een kampeerstoel met afneembare hoes is erg handig in verband met de hygiëne mits de hoes uiteraard goed wasbaar is.

En de winnaar is…

De winnaar van de test is een kampeerstoel die behoorlijk eenvoudig is van model. Maar de testers gaven allemaal een positief oordeel over deze stoel. De winnaar is een campingstoel die handig is in het gebruik en voldoet aan alle verwachtingen. De stoel is in drie kleuren verkrijgbaar en heeft een tafeltje met bekerhouder dat je zowel aan de zijkant als de voorkant kan gebruiken. De stoel is gemaakt van polyester en staal. Het gewicht is 5 kilo en het vouwen gaat bijzonder soepel. Ook een stevig gebouwde kampeerder kan zich gerust in de stoel nestelen omdat deze een aanbevolen draagvermogen heeft tot 125 kilo. De stoel in online en in gespecialiseerde winkels verkrijgbaar.

De beste campingstoel van 2019 is: Outwell Chino Hills.

Lees ook: Met een gehuurde camper op pad, handige tips