Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Kampeertrends 2019, dit zijn de 4 trends die kamperen in 2019 veranderen!

Kampeertrends 2019, dit zijn de 4 trends die kamperen in 2019 veranderen!

De basis van kamperen zal altijd hetzelfde blijven, maar toch zijn er ook onderdelen die veranderen. Zo wordt het kamperen steeds luxer, maar hierdoor is ook een serieuze tegenreactie gekomen. Het zogenaamde ‘back to basics’ kamperen. Allemaal trends die we terug zullen zien in 2019. Maar er is nog veel meer wat je zal opvallen als je in de zomer van 2019 de camping oprijdt. Hieronder vind je een lijstje met een aantal trends die hoogstwaarschijnlijk zullen doorzetten in het komende jaar!

1. Glamping en comfortabel kamperen 

Glamping, we kunnen er ook voor 2019 echt niet omheen. Deze vorm van kamperen, waar je eigenlijk alles wat je hartje begeert tot je beschikking hebt, is al een aantal jaren aan het ontwikkelen. Ook in 2019 zal een steeds groter gedeelte van de campings bestaan uit zogenaamde glampinggedeeltes. Hier vind je volledig opgezette tenten waar allerlei faciliteiten staan, of bijvoorbeeld een stacaravan die eigenlijk gewoon bungalow genoemd moet worden. De glampings schieten in Nederland als paddenstoelen uit de grond, en ook in andere bekende vakantielanden zal je er steeds meer zien.

2. Duurzaam kamperen 

Echter zal je ook kunnen kiezen voor zogenaamd ‘duurzaam kamperen’. Denken aan het milieu, dat is iets wat steeds beter vertegenwoordigd is in onze samenleving. Denk bijvoorbeeld aan weinig elektriciteit, waterbesparende douches en natuurlijk een volledig autovrije camping. En dus niet alleen geen auto’s op de camping zelf, ook geen parkeerplaats! Volledig wat anders dan glamping, maar zeker iets wat je terug zal vinden in 2019.

3. Bushcraften 

Ook een reactie op de glampings in de wereld; bushcraften. Als je aan het bushcraften bent gebruik je eigenlijk alles in de natuur tot jouw voordeel. Zo maak je je eigen hutten of shelters, en kook je niet op een gasstelletje, maar op een kampvuur. Bushcraften is eigenlijk gewoon zoveel mogelijk ‘back to basics’. Je maakt zo min mogelijk gebruik van elektriciteit en anders luxes, en gaat terug naar hoe er ‘vroeger’ gekampeerd of geleefd werd. Als mens zit je midden in de natuur, waardoor je opeens aan hele andere dingen moet denken dan aan het opladen van je telefoon!

4. 50+ campings, geen kinderen toegestaan 

Deze trend is alleen voor de wat oudere mensen in onze samenleving. Deze mensen willen niet naar een camping waar het heel druk is en waar de kinderen steeds om je heen rennen. Ze zijn op zoek naar rust en dat willen ze vinden op de camping. Deze 50+ campings zie je steeds meer terug in Frankrijk en Italië, en ze worden met het jaar populairder!

Bekijk al onze campings hier