Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Dit zijn de kampeertrends van 2019

Dit zijn de kampeertrends van 2019

Dit zijn de kampeertrends van 2019

Kamperen blijft altijd basic, denken we wel eens, maar is dat wel waar? Ook als het om kamperen gaat, zijn er steeds weer mooie vernieuwingen die ervoor zorgen dat we comfortabel ergens kunnen verblijven. Wat zijn de kampeertrends van 2019?

5 kampeertrends 2019

Wij hebben 5 kampeertrends van 2019 voor je op een rij gezet:

1. Oost-Europa komt in de picture

Waar we in de achterliggende jaren nog massaal naar West- en Zuid-Europa trokken, zullen er in 2019 meer kampeerders naar Oost-Europa gaan. Geen wonder, want ook dit gebied heeft heel veel moois te bieden. Bovendien worden de faciliteiten in dit deel van de wereld steeds beter. De campings zijn inmiddels vrijwel net zo geavanceerd als in West-Europa, maar de prijzen zijn veel scherper. Ook het leven ter plaatse is veel voordeliger. Populaire landen zijn Hongarije en Tsjechië.

2. Glampings

Glampings worden de laatste jaren steeds hipper en ook in 2019 blijven we deze trend zien. Het is een heel luxe vorm van kamperen. Je hebt alle faciliteiten die je je maar kunt bedenken tot je beschikking. Natuurlijk is het bij deze kampeervorm ook een voordeel dat je zelf de tent niet meer op hoeft te zetten. In Nederland en omliggende landen zie je al heel veel glampings, maar je zult dit al snel overal ter wereld gaan zien.

3. Gespecialiseerde campings

Er komen steeds meer campings die een specifieke doelgroep kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse kindercampings, maar ook juist 50+ campings. Deze campings hebben een heel eigen doelgroep en stellen daar ook passende regels bij op. Ook zijn er campings die aansluiten op hobby’s van mensen. Ben je een fervent surfer, dan vind je bijvoorbeeld zeker een camping met de faciliteiten die jij voor je hobby nodig hebt.

4. Duurzame campings

We willen alles steeds groener en duurzamer en dat geldt ook voor onze vakanties. Duurzaam kamperen is het helemaal in 2019 en er komen ook steeds meer mogelijkheden voor. Het water in het zwembad wordt verwarmd met zonne-energie. Het afvalwater wordt gewoon gerecycled. Caravans zijn voorzien van zonnepanelen of wekken op een andere manier zelf energie op. Kampeerders willen in het nieuwe jaar een footprint achterlaten die zo klein mogelijk is.

5. Roadtrippen

Een roadtrip wordt steeds populairder. Hierbij verblijf je tijdens je vakantie niet op één plaats, maar trek je eigenlijk van camping naar camping. Zo zie je veel van de wereld en ben je ook lekker actief bezig. Een fantastische manier om een bepaalde regio helemaal te ontdekken. Kies bijvoorbeeld voor Bretagne, Beieren of Toscane. Er zijn talloze prachtige gebieden waar je eindeloos rond kunt trekken. Dit kun je dan ook niet alleen een paar weken volhouden, maar je kunt ook een paar maanden op die manier reizen. Perfect wanneer jij je werk gewoon mee kunt nemen op reis of zo avontuurlijk bent om onderweg banen aan te nemen.

Je kunt van tevoren gewoon online campings zoeken die bij jou passen.