Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 5 beste tenten van 2021

De 5 beste tenten van 2021

Kamperen is altijd een avontuur. Voor de een betekent het dicht bij de natuur komen en alles zelf doen, voor de ander mag het wel een tikje luxer. Een goede tent is echter voor iedereen een voorwaarde. Ga je voor het eerst met de tent op vakantie of is de huidige tent aan vervanging toe? Hieronder vind je een lijstje van de beste tenten van 2021. Geen eigen tent aanschaffen? Dan is glamping misschien meer wat voor jou.

1. VidaXL tent

Deze tent heeft een grappige tipi-vorm. De grootste hoogte is 2.50 meter, dus je kan er ook in staan. Het frame is van metaal en levert een stabiele tent op voor vier personen. Er zijn twee ramen in de tent die zijn voorzien van horren. Door de luchtcirculatie kan je ook in de zomer lekker slapen. De tent is voorzien van een waterafstotende PE vloer.

2. Best Camp Oxley

Dit is een comfortabele tent voor 4 personen. Er is veel opbergruimte in het voorvak en aan de zijkanten. Hoewel je natuurlijk hoopt op een vakantie zonder regen is bij deze Oxley er extra aandacht aan besteed om deze te beschermen tegen lekkage. Alle naden zijn extra afgedicht en er is een weerbestendige ingang. De voorzijde is voorzien van gaas zodat insecten buiten blijven. De hoogte in de tent is 135 centimeter, genoeg voor kinderen om te staan.

3. Coleman Cook 4 Tunneltent

De Coleman heeft een naam op te houden want dit is de beste familietent van 2019. Het is eenvoudig deze tent op te zetten. Er zijn twee compartimenten beide geschikt voor 2 personen. Ook kan een van beide slaapruimtes worden afgesloten, zodat jonge kinderen ongestoord vroeg kunnen slapen. De hoogte van de tent is 180 centimeter zodat deze nooit benauwd voelt. De tent is regendicht en heeft een duurzaam PÉ grondzeil. Dat wordt genieten op de familiecamping!

4. Coleman Kobuk Valley 4

Ook deze Coleman staat garant voor een prettige vakantie. De tent is gemaakt van ademend polyester waardoor de luchtcirculatie uitstekend is. Ook zijn de wanden verduisterend waardoor je niet in alle vroegte wordt wakker genaakt door de opkomende zon. Als bijkomend voordeel van dit materiaal is de tent op extreem warme dagen 5° koeler dat de omgevingstemperatuur. De tent biedt voldoende ruimte aan een gezin met vier personen. Alle naden zijn extra getaped en de wanden zijn bestand tegen een regenbui. Verder is de tent eenvoudig op te zetten dankzij het lichtgewicht frame. Ook met deze tent bewijst Coleman de klasse voor familietenten. Met 4 personen is er ruimte genoeg om elkaar niet op de lip te zitten.

5. Tipitent Teepee Indianentent

Een familietent voor 4 personen in de vorm van een Indiaanse tipi. Daar zullen de kinderen blij mee zijn. Ook voor volwassenen in het prettig om ook gewoon in de tent te kunnen staan. De stahoogte is 250 centimeter. De ramen zijn bedekt met muskietengaas zodat je ongestoord kan slapen. De tent is goed bestand tegen een regenbui dankzij het waterafstotende PE. Met een paar scheerlijnen heb je de tent zo neergezet. Een leuke verschijning en een praktische tent voor de vakantie.

Bekijk ook: Kamperen in een safaritent